Telecom Revy til salgs uten selger eller kjøper

Ledelsen vil ikke selge, og ingen er særlig interessert i å kjøpe - likefullt diskuterte styret i fagavisen Telecom Revy fredag hvem som skal få kjøpe avisen og nettjenesten assosiert med den.

Ledelsen vil ikke selge, og ingen er særlig interessert i å kjøpe - likefullt diskuterte styret i fagavisen Telecom Revy fredag hvem som skal få kjøpe avisen og nettjenesten assosiert med den.

Thorstein Berg og Vinco Media ønsker å kvitte seg med bladporteføljen i Nordisk Fagpresse. En rekke publikasjoner er allerede solgt, men den største - ukeavisa Telecom Revy - har ennå ikke fått noe napp.

Vinco Media - selskapet som eier Nordisk Fagpresse AS - selger ut sine virksomheter i tur og orden. Kunst for Alle og hotell-TV-kanalen Executive Channel er allerede solgt, og nå står bl.a. bladet Fotografi og ukeavisa Telecom Revy for tur. Fotografi kjøpes ifølge Dagens Næringsliv muligens av bladets redaktør, Tore Holter - forutsatt at han får med seg eksterne investorer, mens det er større usikkerhet knyttet til telefagbladet Telecom Revy og dets datterpublikasjon på Internett, ITavisen.

Redaktør Arne Joramo i Telecom Revy ønsker i første omgang ikke å kommentere hvorvidt Telecom Revy er til salgs, og henviser til administrerende direktør Espen Magnussen i Vinco Media. Magnussen avviste i forrige uke på det mest bestemte overfor digi.no at Telecom Revy skal selges:

- Det ryktes at dere har tilbudt en håndfull forlag å kjøpe Telecom Revy - stemmer det?

- Nei, det stemmer ikke.
- Ett av ryktene er at dere har hatt nære samtaler med Schibsted. Avviser du det?

- Det kan jeg avvise.
- Det foreligger ingen intensjonsavtale om at Schibsted skal overta Telecom Revy?

- Riktig.
- Dere snakker ikke med noen om salg av Telecom Revy?

- Det er korrekt, svarer en svært ordknapp Magnussen

Administrerende direktør Morten Hansen i IDG, som blant annet utgir Telecom Revys hovedkonkurrent Computerworld, har imidlertid en annen historie:

- Joda, Thorstein Berg er ute etter å selge Telecom Revy. Jeg hadde en hyggelig passiar med ham på telefon for et par dager siden.
- Er et kjøp aktuelt for IDG?

- Per i dag er Telecom Revy en konkurrent for enkelte av våre publikasjoner. Vi mener vel at vi dekker mye av det markedet etterspør gjennom våre eksisterende produkter. Dette blir en avveining mellom verdi på produktet og hensynet til å miste en konkurrent. Dessuten har jo IDG en tradisjon for å bygge opp egne produkter fra scratch, vi kjøper sjelden eksisterende publikasjoner.Vi har ikke lagt inn et bud på Telecom Revy, for å si det sånn.
- 16 millioner er antydet som aktuell salgspris på Telecom Revy?

- Ja, Thorstein Berg påsto overfor meg at han hadde fått et tilbud på Telecom Revy i fjor på 16,5 millioner kroner, og antydet at man minst måtte matche dette. Den prisen er ikke interessant for oss. Men du får ringe Thorstein om dette. De har styremøte om saken i Vinco Media i dag, påstår Hansen.

digi.no lykkes ikke å få tak i Thorstein Berg fredag ettermiddag, men en telefon til Arne Joramo gir forklaringen på det:

- Jeg vet ikke noe mer enn deg. Styret sitter i møte ennå, og jeg har ikke hørt noen ting, svarer Joramo, som understreker at uansett hva styret måtte komme fram til, så er likevel ikke fremtiden for Telecom Revy gitt.

- De må også gå en runde med meg, sier han.
- Det styret diskuterer er hvem man skal gå inn i relle forhandlinger med?

- Ja. Jeg vet ikke noe mer.
- Hva med Schibsted - noen påstår det allerede er inngått en intensjonsavtale med dem om en overtakelse av Telecom Revy?

- Det kjenner jeg ikke til, sier Joramo.

Det gjør derimot tidligere administrerende direktør i Nordisk Fagpresse, Morten Kongrød, nåværende direktør i Schibsted-konsernets IT-publikasjonssatsing, men han vil ikke si hva han vet:

- Stemmer det at Schibsted ønsker å overta Telecom Revy?

- Det vil jeg ikke kommentere.
- Snakker dere sammen?

- Vi snakker med mange hele tiden.
- Passer Telecom Revy inn i Schibsteds produktportefølje?

- Vi ser på IT-publishing som interessant. Det er alt jeg vil si, svarer Kongrød.

Schibsted har lenge sett med begjærlige øyne på det lukrative annonsemarkedet i IT-bransjen, og digi.no har brakt i erfaring at konsernet tidligere har ført samtaler med aktører som amerikanske Ziff-Davis og det svenske "Dagens IT", uten at det skal ha ført frem. Nå spørs det om det er den tidligere adm dir i Nordisk Fagpresse, ovennevnte Kongrød, som haler i land et IT-papirprodukt for mediegiganten.

Nordisk Fagpresse har omlag 50 ansatte og omsatte i 1997 for 43 millioner kroner. Forlaget utgir i tillegg til Telecom Revy, fagbladene Fotografi, Reiser & Ferie, Filmmagasinet, Kunst for alle, samt en rekke kjøpeguider. Nordisk Fagpresse AS er eid av Vinco Media AS.

Til toppen