Telefonica vil reforhandle BT/MCI-avtale

Den spanske telekomoperatøren Telefonica vil reforhandle sin halvt år gamle avtale med MCI om WorldCom blir den endelige kjøper av selskapet.

Ifølge selskapets utenlandssjef Marcial Portela inngikk Telefonica separate avtaler med MCI og British Telecom. Dette betyr at selskapet vil kunne fortsette samarbeidet selv om BT ikke kjøper MCI.

Portelia sier til nyhetsbyrået Bloomberg at om MCI og BT bestemmer seg for å bryte samarbeidsavtalene med Telefonica, vil selskapene bli stevnet for betydelige erstatningskrav, noe avtalen med de to selskapene åpner for.

Telefonica brøt i april med sine tidligere smarbeidspartnere i Unisource, som i dag består av televerkene i Nederland og Sveits samt svenske Telia og er nå midt oppe i erstatningsforhandlinger med sine tidligere partnere.

Telefonica er innstilt på å betale 9 milliarder pesetas, eller nesten en halv milliard kroner, i erstatning til de gjenværende partnerne i Unisource etter bruddet. Spanjolene vil også gi tilbake alle aksjer i data og satellittselskapet Telefonica TTD og VSAT, som var en del av Telefonicas opprinnelige betaling for 25 prosent av aksjene i Unisource.

Til toppen