Telenor åpner for UMTS-samarbeid

Telenor er i samtaler med de tre andre UMTS-konsesjonærene om samlokalisering, og informasjonssjef Jo Heldaas sier de er villig til å lytte til alle forslag om samarbeid.

Når strategidirektør Bjørn Løken møter hos Samferdselsdepartementet onsdag vil han si at Telenor er i samtaler med samtlige andre konsesjonsinnehavere som samlokalisering, sier informasjonssjef i Telenor Mobil, Jo Heldaas til digitoday.no.

Så langt har ingen av de fire UMTS-operatørene etablert samarbeid om utbygging av mobilnettene, og det er derfor grunn til å tro at onsdagens møte vil kunne gi de avklaringene operatørene trenger for å inngå samarbeidsavtaler.

Og Telenor samarbeider gjerne, sier Heldaas. - Vi er villige til å lytte på forslag om samarbeid og stenger i utgangspunktet ingen dører, sier han.

Heldaas sier at forutsatt at det er plass i selskapets master, etter at selskapets egne antenner er montert så er fullt mulig for også andre selskap å benytte mastene i den grad det er praktisk gjennomførbart.

Heldaas vil ikke si noe om hvor mange mobilnett han tror er operative den 1. desember, annet en at han vet at ett nett vil være operativt.

I totalpakken fra Ericsson der blant annet hele første byggetrinn av Telenor Mobils nett inngår sammen med noen leveranser fra Nokia, inngår det leveranser av UMTS-telefoner.

Heldaas tror derfor ikke på kommersielle terminaler før i 2002, noe Telenor hele tiden har gått ut fra. - men når terminalene kommer og om det blir gratis bruk første måned eller ikke vet vi ikke ennå.

- Vi har hele tiden sagt at vi er usikre i tilgangen på terminaler, sier Heldaas.

Til toppen