Telenor Bedrift vil bli "First" i Norden

Under merkevaren "First Software" skal Telenor Bedrift samle eksisterende programvaresatsing under felles merkevarer for å nå målet om å bli Nordens ledende softwareleverandør.

Under merkevaren "First Software" skal Telenor Bedrift samle eksisterende programvaresatsing under felles merkevarer for å nå målet om å bli Nordens ledende softwareleverandør.

Ved hjelp av strategisk satsing på merkevarebygging skal First Software bli et av de ledende merkevarene innen software i Norden. Dette er Telenor Bedrifts klare målsetning når selskapet nå legger all programvaresatsing inn under en fellesparaply.

- Ved at alle programmene skal kunne kjøres fra samme platform vil kunden oppleve at programvaren vi tilbyr er enklere å tilpasse og å implementere. Samtidig vil vi her ha mulighet til å utvikle konsepter på tvers ved at våre etablerte programvarehus tilpasset kundenes behov, sier direktør Trygve Reinertsen, som er ansvarlig for programvarefamilien Frirst Software.

- Vi vil tjene penger på programvareaktivitetene i 1997, sier Reinertsen, som forventer en omsetning på 450 millioner kroner i 1997. Nyervervelsen Novit forblir utenfor den nye strukturen i år og er heller ikke med i selskapets totale omsetningstall for i år.

- Vi skal heller ikke se bort ifra at vi går ut i verden for både å kjøpe nye selskaper og trekke til oss nye fagfolk fra andre miljøer, sier direktør i Divisjon Produkt i Telenor Bedrift, Asbjørn Eide. - Telenor har allerede et samarbeid med British Telecom og derigjennom med Concert, noe vi skal kunne trekke videre på i ulike kompetanse og trainee-program.

Telenor Bedrift eier allerede Nordens største programvarefamilie. Selskapet eier i dag en rekke datterselskaper som på ulike markeder er involvert i programvaremarkedet. Telenor Ergosoft (etablert både i Norge og Sverige) Telenor Allianse, Telenor Dolphin og Telenor InfoMedica gjør at Telenor i dag tilbyr programvareapplikasjoner innenfor administrasjon/økonomi, kommunalforvaltning, bank/finans, helse/medisin og datatelefoni.

- Vi skal etablere en sterkere profil mot merkevarer og mot Telenor, sier administrerende direktør i Telenor Bedrift, Martin Furuseth. Han sier at selskapet skal forsterke sin posisjon i det norske og det nordiske markedet ved å samle fagmiljøene på tvers av dagens programvareselskaper i Telenor. - Med First Software vil vi styrke kundenes trygghet til å kunne bli en langsiktig saarbeidspartner, sier han.

Bildet: Divisjonsdirektør Asbjørn Eide (f.v.), administrerende direktør i Telenor Bedrift, Martin Furuseth, og direktør for programvare Trygve Reinertsen, alle i Telenor Bedrift.

Til toppen