Telenor bremser opp

Telenor-sjef Fredrik Baksaas venter tøffere forhold i 2009.

Telenor bremser opp

Telenor-sjef Fredrik Baksaas venter tøffere forhold i 2009.

Telekom-sektoren har hittil blitt mindre påvirket av den globale økonomiske nedgangen enn andre bransjer, men vi forventer et mer utfordrende forretningsklima fremover. Som følge av dette vil vi i 2009 fokusere på kostnadseffektivitet og investeringskontroll, uttaler Fredrik Baksas i forbindelse med resultatframleggelsen i dag.

Telenor øker omsetningen med en milliard, men resultatet før skatt er likevel én milliard kroner svakere enn ventet.

Fjerde kvartal endte på 23,7 milliarder kroner, drøye 169 millioner kroner mer enn i samme periode året før. Resultat før skatt var 4,4 milliarder kroner, drøye 800 millioner mindre enn året før.

Omsetningen i hele 2008 ble til slutt 111 milliarder kroner, seks milliarder mer enn i 2007. Ebitda-marginen er på linje med 2007, og endte på 34,7 prosent mens den året før var 34, 6 prosent.

Globalt har veksten vært spesielt sterk i Serbia og Bangladesh, og Telenor Pakistan har styrket seg i fjerde kvartal. Antall abonnement i mobilvirksomheter økte med 5,5 millioner i løpet av kvartalet, og er nå totalt 164 millioner.

Fjerdekvartal har vært preget av høye investeringskostnader.

Telenorledelsen skriver i kvartalsrapporten:

«Telenors utsikter for 2009 er påvirket av økt usikkerhet knyttet til den fremtidige globale veksten. Vårt beste anslag nå er en organisk omsetning i 2009 på linje med 2008».

Til toppen