BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor får nuggen i asiatisk geografi

Ligger Bangladesh i Hong Kong? Hvilken mobilvirksomhet driver Telenor i Kina? Hvor er Øst-Malaysia? Disse spørsmålene gir Telenor gjennom sitt børsprospekt. Det står dessverre bare til nuggen i geografikunnskaper om Asia.

Frode Eriksen
17. nov. 2000 - 13:59

Blant mang en informasjon som Telenor gjengir i sitt børsprospekt for å fortelle om egen virksomhet, ligger det også en side med kart for lettere å fortelle hvor virksomhetene ligger i verden. Mens Europa-kartet sitter klart hos Telenor, presterer selskapet å bomme på to av tre land i presentasjonen av hvor virksomhetene i Asia ligger.

Telenor i Asia. <i>Illustrasjon:  Telenor</i>
Telenor i Asia. Illustrasjon:  Telenor

I prospektet er kartet gjengitt på side 91, og er i beste fall trykkfeil, i verste fall nær stryk på en geografiprøve.

Hva kommende investorer sier om dette vites ikke, men av sine tre Asia-prosjekter klarer Telenor faktisk bare å plassere ett på rett sted, og samtidig plassere landet helt rett, nemlig thailandske TAC, som ganske korrekt peker på landet Thailand.

Kartet er utformet slik at de landene prosjektene peker til er laget i en mørkere farge. Foruten Thailand er Telenor engasjert i Malaysia og Bangladesh. Det er sikkert. Men selv det har ikke Telenors rådgivere fått med seg, hvis de ikke har annet enn manglende geografikunnskaper da.

Malaysia er nemlig bare avmerket med Vest-Malaysia. Cirka 35 prosent av landets areal ligger på Borneo, som Telenor ikke har avmerket i prospektet sitt.

Men verst likevel er at Telenor har plassert Bangladesh i Sør-Kina, nærmere bestemt til Macau eller Hong Kong eller ett annet sted i Kina. Landet ligger jo som de fleste Fantomet-leserne i det minste vet, øst for India.

I tillegg har selskapet merket av Pakistan og Kina som områder der selskapet har virksomhet i Asia, også det riv ruskende gæli, skal en tro kommunikasjonsdirektør i Telenor Mobile Communications, Dag Vangsnes.

Han sier at dette nok skyldes feilskravering og dårlige geografikunnskaper, og bekrefter at det ikke har skjedd endringer på Telenors Asiakart den siste uken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.