Telenor i Asia

Telenor får nye sjefer i Myanmar, Thailand og Bangladesh

Datterselskapene Telenor Myanmar, Dtac i Thailand og Grameenphone i Bangladesh får nye administrerende direktører. Alle tiltrer 1. februar.

Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke. Bildet er tatt ved en annen anledning.
Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke. Bildet er tatt ved en annen anledning. (Foto: Sebastian Storvik)

Datterselskapene Telenor Myanmar, Dtac i Thailand og Grameenphone i Bangladesh får nye administrerende direktører. Alle tiltrer 1. februar.

Sharad Mehrotra, administrerende direktør i Telenor Myanmar, vil tiltre i stillingen som administrerende direktør i Dtac, Telenors mobiloperatør i Thailand. Han erstatter Alexandra Reich, som søker nye ledermuligheter, skriver Telenor i en pressemelding.

Mehrotra har bakgrunn fra selskaper som Aircel, Ericsson og BPL Telecom i India.

Sharad Mehrotra, administrerende direktør i Telenor Myanmar, blir leder for Dtac, Telenors mobiloperatør i Thailand.
Sharad Mehrotra, administrerende direktør i Telenor Myanmar, blir leder for Dtac, Telenors mobiloperatør i Thailand. Foto: Telenor

Norske Hans Martin Hoegh Henrichsen, som i dag er sjef for Corporate Affairs i Telenor Myanmar, blir fungerende administrerende direktør i Myanmar etter Mehrotra inntil en permanent løsning er på plass.

– Etter å ha ledet vår thailandske mobiloperatør gjennom en utfordrende transformasjon, inkludert nytt spektrum og nettverksutrulling og et fornyet fokus på kundetilfredshet og distribusjonsevne, har Alexandra Reich levert solide resultater i tråd med vekststrategien som er skissert i Dtacs Capital Markets Day i juni 2019, sier konsernsjef Sigve Brekke i en pressemelding.

– Vi er glade for at Sharad Mehrotra vil bli med i Dtac og bringe verdifull innsikt og kunnskap til Thailand fra Myanmar og India, hvor han har styrt en sterk kommersiell snuoperasjon, fortsetter han.

Første sjef Bangladesh rekruttert lokalt 

Samtidig blir viseadministrerende direktør og markedssjef Yasir Azman utnevnt til ny administrerende direktør i Grameenphones, Telenors virksomhet i Bangladesh. Azman har tidligere vært Telenor Groups leder for distribusjon og eBusiness og jobbet på tvers av alle Telenor-virksomheter. 

Yasir Azman, ny administrerende direktør i Telenors virksomhet i Bangladesh.
Yasir Azman, ny administrerende direktør i Telenors virksomhet i Bangladesh. Foto: Telenor

Ifølge pressemeldingen er Brekke også glad for å få Yasir Azman inn som administrerende direktør i Grameenphones. 

– Mens han har vært viseadministrerende direktør har han drevet en av våre best presterende salgs- og distribusjonsorganisasjoner i Telenor Group. Etter å ha steget gjennom gradene er det ekstra spesielt å ønske Azman velkommen som den første hjemmevokste administrerende direktøren for Grameenphone, sier Brekke.

Det bangladeshiske datterselskapet ledes i dag av Michael Foley, som nå flytter til Afrika der familien hans bor. I en pressemelding takker konsernsjef Sigve Brekke den avtroppende direktøren for å ha ledet selskapet gjennom en digital transformasjon, og hans bidrag i Pakistan og Bulgaria. 

Endringene trer i kraft fra 1. februar 2020.

Les også

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen