Telenor får selskap i Østerrike

I desember tildeles Østerrikes fjerde mobillisens, knappe to måneder etter at Connect Austria, som har Telenor med på eiersiden, startet sin mobiloperasjon.

Den østerrikske teleregulatøren Telekom Control har offentliggjort sine planer om å tildele flere mobillisenser i midten av desember.

I første omgang er det snakk om en ny nasjonal lisens basert på GSM 1800-teknologi, og et uspesifisert antall lisenser for regionale og lokale mobilnett.

Det nye nasjonale nettet er det fjerde i Østerrike. Landets tredje nett ble operativt for få uker siden, da Connect Austria åpnet sitt mobilnett. Fra før opererer Telecom Austria sitt mobilnett, Mobilkom, med en markedsandel i GSM-markedet på 75 prosent.

Telecom Italia eier 25 prosent av dette selskapet.

Det er så langt klart at selskapet ikke får drive den fjerde lisensen. Landets andre operatør er Maxmobil som har Deutsche Telekom som en av flere eiere.

Connect Austria, eller One, som tjenesten heter, har foruten Telenor selskap som tyske Viag, Tele Danmark, britiske Orange og lokale østerrikske selskap som eiere.

Til toppen