Telenor forventet nedgradering

I Telenor forventet man en nedgraderingen av selskapets kredittrating hos Moodys, og en venter på en tilsvarende nedgradering hos Standard & Poors.

- Dette er helt udramatisk for vår del. Den ratingen vi har hatt var som et statseid selskap, sier pressetalsmann i Telenor, Dag Melgaard. - Vi har ventet på dette og visste at nedgraderingen ville skje etter at vi var satt til observasjon.

- Med denne nedgraderingen kommer vi på samme nivå som de fleste andre i markedet, men den er fremdeles blant de beste, sier han.
Les om nedjusteringen: Moody's jekker ned Telenor

Nå forventer Telenor en tilsvarende reaksjon fra Standard & Poors.


Men etter det forventer ikke Telenor noen ytterligere nedgradering.

- Vi har ikke tenkt å falle ytterligere, og har intet signal på at selskapet vurderes dit hen. Tvert imot sier Moody's at utviklingen er stabil for oss.

På spørsmål om hva Telenor skal gjøre for å beholde en stabil rating, svarer Melgaard at det er viktig å ikke ta en større risiko enn at ratingbyråene mener at det er greit.

Gjeldsutviklingen har Telenor nå kontroll på, og ifølge Melgaard skal brorparten av pengene fra salget av aksjer i Viag Interkom til British Telecom gå til å betale ned gjeld. Når det gjelder Telenors rett til å selge sine aksjer i Esat Digifone som går ut 7. februar sier Melgaard at frister har en tendens til å virke slik at det ikke skjer noe før den kommer svært nær, uten at han vet hva selskapet vil foreta seg når det gjelder Esat-aksjene.

Til toppen