TELENOR

Store Telenor-problemer rammet innsjekk på flyplasser

Et strømbrudd førte til problemer både for mobil- og fastnettet til Telenor torsdag morgen. Blant annet medførte dette trøbbel for innsjekk på flyplasser.

Oslo 20200305. Telenor bekrefter at rundt 170 ansatte vil bli overtallige når selskapet nå skal e ...
Oslo 20200305. Telenor bekrefter at rundt 170 ansatte vil bli overtallige når selskapet nå skal e ... Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad
18. nov. 2021 - 09:29

Strømbruddet inntraff rundt klokka 7.35, og det ga etterfølgende feil, opplyser informasjonssjef Henriette Holte i Telenor til NTB.

– Dette medførte ustabilitet i en av våre nettkomponenter og fikk konsekvens for deler av både mobil- og fastnettet. Vi har jobbet på spreng med å løse problemet, og klokka 08.30 begynte trafikken å normalisere seg, sier hun.

Fortsatt kan det være ringvirkninger og følgefeil, og Telenor beklager ulempene som feilen har ført til.

Til VG fortalte pressevakt Cathrine Framholt i Avinor tidligere torsdag at Telenor-problemene slo ut en del systemer, blant annet innsjekkingsautomater – og manuell innsjekking har også vært påvirket.

– Det begynner å samle seg opp kø en del steder nå, for det er jo en travel morgenperiode. Foreløpig har det ikke gått utover flytrafikken, men hvis det vedvarer, vil det jo føre til forsinkelser, sa pressevakten.

Ifølge Stavanger Aftenblad var iallfall Stavanger lufthavn, Bergen lufthavn og Oslo lufthavn rammet av problemene.

Avinor meldte klokka 8.20 om at systemene ved flyplassene fungerte som normalt, opplyser Telenors informasjonssjef til NTB.

Les også

Mulig datainnbrudd på Andøya – én er pågrepet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.