BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor Norge, Ucom og gamle Datametrix smelter sammen

Fusjonen omfatter flere hundre ansatte. Miljøet på Helsfyr skal blant annet flytte til Fornebu.

Ove Fredheim er leder for Telenor Bedrift.
Ove Fredheim er leder for Telenor Bedrift. Bilde: Telenor
25. okt. 2018 - 12:13

Datametrix er som kjent historie. Telenors heleide datter kjøpte i fjor opp svenske Network Services, og de to virksomhetene ble i våres slått sammen til Telenor Inpli. I 2017 kjøpte Telenor også opp forhandler- og rådgiverkjeden Ucom.

Alt det nevnte blir nå slått sammen og trukket inn i Telenor Norge. Det uttalte målet er å styrke rådgiverposisjonen og leveransene til bedrifter og offentlig sektor.

Fusjonen trer i kraft fra nyttår og rundt 370 personer skal flyttes over til Telenor Norge. Endringene vil ikke innebære nedbemanning, blir det påpekt i en pressemelding.

Samles under én paraply og merkevare

Merkevarene fra virksomheten som nå tas inn i moderskipet vil forsvinne på sikt. Miljøet fra tidligere Datametrix med kontorer på Helsfyr i Oslo er planlagt flyttet ut til Telenors hovedkvarter på Fornebu i desember, får digi.no opplyst.

De involverte selskapene har vært drevet som frittstående enheter, men de har også jobbet tett sammen på flere felles prosjekter.

– Studier vi har foretatt viser at kundene våre ønsker en kompetent rådgiver som kan tilby og levere en totalpakke på kommunikasjon når de skal digitalisere sine virksomheter. Sammenslåingen gjør oss bedre rigget til å levere på dette, uttaler Ove Fredheim, leder for Telenor Bedrift.

Sammenslåingen vil styrke viktige satsingsområder for selskapet, mener han og nevner flere kjente teknologitrender.

– Vi kommer til å løfte frem nye tjenester innenfor viktige teknologiområder som tingenes internett (IoT), mobilitetsanalyser, kunstig intelligens (AI) og skytjenester. Forrige uke lanserte vi «Smart sikkerhet», som er en portefølje av sikkerhetstjenester og utstyr til bedrifter i Norge, sier Fredheim.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.