BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor selger en kB for 10 øre

I en introduksjonsfase ut juni tar Telenor Mobil 10 øre per kB opp til første MB, deretter 2,5 øre per kB ut samme måned i det nye mobilsystemet GPRS.

Frode Eriksen
1. feb. 2001 - 15:46

Forskjellen på Telenor Mobil og NetComs prising er med andre ord 25 kroner for første brukte MB, bortsett fra at Telenors priser trolig vil endres fra 1. juli siden prisene selskapet presenterer i dag gjelder ut juni.

Informasjonssjef i Telenor Mobil, Jo Heldaas, sier at en ikke forventer spesielt stor trafikk på GPRS (General Packet Radio Service) fra starten av. - Det finnes terminaler å få i butikken for de som er intertessert og vi tror nye terminaler kommer om ikke lenge. Men mange brukere er det ikke snakk om den første tiden, sier han.

- Vår prismodell gjør at du betaler nøyaktig for det du bruker. Du kan være logget på Internett konstant og bare betale når du laster ned wap-sider eller e-post. En annen fordel er at du er tilgjengelig for taleanrop samtidig som du er koplet opp mot Internett, sier han.

GPRS-nettet har allerede vært i drift noen uker, uten spesielle problemer, opplyser Telenor. Alle selskapets abonnementskunder er nå registrert for å kunne bruke GPRS, mens kontantkortkundene kommer fra årsskiftet.

Telenors priser er basert på månedsfakturering og i introduksjonsperioden ut første halvår koster første MB 100 kroner, og deretter koster hver MB 25 kroner. Telenor fakturerer for hver kB.

Les om NetComs GPRS-priser:

NetCom gir deg GPRS for 25 kr per MB

Beregninger selskapet har gjort betyr at den første wap-siden en går inn på koster 12-20 øre. Dette er prisen opp til en MB passeres, noe som tilsvarer vel 800 wap-sider. Deretter kuttes prisen med tre fjerdedeler. Selskapet tar ikke abonnementsavgift, innmeldingsavgift eller andre faste avgifter for mobilsystemet.

Telenor mener dagens terminaler gir hastigheter med GPRS på opptil 30 kb/s. De første spesiallagede tjenestene for GPRS ventes fra Telenor i mars.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.