Telenor-sjefen innrømmer feil på CV-en

Sigve Brekke beklager at han har vært upresis.

Telenor-sjefen innrømmer feil på CV-en
Bladet Kapital beskylder Telenors konsernsjef Sigve Brekke for å ha løyet på CV-en sin. Bilde: Berit Roald, NTB scanpix

Ifølge bladet Kapital har Telenor-sjef Sigve Brekke bløffet om en bachelorgrad på CV-en i ti år. Brekke sier nå at han ikke har noen slik grad.

Telenors toppsjef Sigve Brekke innrømmer nå at han feilaktig tidligere har sagt at han har en grad fra Høgskolen i Bø, skriver Dagens Næringsliv.

– Det er riktig at Sigve Brekke ikke har en grad fra Høyskolen i Bø, skriver informasjonssjef Atle Lessum i Telenor i en epost til avisen.

«Han tok 38 av de 40 vekttallene som kreves for å være en Høyskolekandidat ved skolen, og mangler en seminaroppgave som ville gitt ham de to siste vekttallene. Grunnen til at Brekke ikke skrev denne oppgaven var at han ble svært engasjert i politikken den gangen for over 30 år siden, og prioriterte det politiske arbeidet», skriver Lessum.

Beklager

– Brekke beklager at han har vært upresis, og vi skal korrigere de stedene der det feilaktig har vært oppført at han har en grad fra Bø. Det er viktig å påpeke at studiene fra Bø ikke har vært utslagsgivende for verken at Brekke kom inn på Harvard, eller for hans mangeårige karriere i Telenor i ulike lederstillinger helt fram til dagens posisjon som konsernsjef, sier Telenors informasjonssjef.

Det var Kapital som torsdag meldte at Brekke i ti år har hatt en bachelorgrad fra Høgskolen i Telemark på sin CV, men at nåværende rektor ved skolen, Kristian Borgen, ikke har noen opplysninger som kan bekrefte dette. 

– Vi kan ikke finne noen dokumentasjon på at Sigve Brekke har blitt tildelt noen grad som høyskolekandidat ved tidligere Telemark Distriktsskole i Bø, sier rektor Kristian Bogen ved Høgskolen i Telemark til Kapital.