Telenor skygger for konkurrenten

NetCom har ikke dekning i sitt mobilnett i området rundt Telenors nye kontorbygg på Fornebu. Bygget skygger for NetComs basestasjon.

NetCom har ikke dekning i sitt mobilnett i området rundt Telenors nye kontorbygg på Fornebu. Bygget skygger for NetComs basestasjon.

De siste månedene har det vært en ekstrem byggeaktivitet på Fornebu-området, i forbindelse med Telenors innflytting til nye kontorlokaler.

Kontorene har også skapt trøbbel for konkurrenten NetComs mobilnett. Dekningen i området er borte.

Ifølge Nina Kersten Nilsen, informasjonskonsulent i NetCom, sier dekningssjefen i selskapet at problemet er kjent, og at det skyldes bygningene.

- Dette har medført at vår gamle stasjon står i skyggen av det nye bygget, men vi jobber for å finne en løsning på dette, forteller Nilsen.

Hun legger til at det dessverre foreløpig er uvisst hvor lang tid det kan ta å få det utbedret.

Bjørn Amundsen, som er dekningsdirektør i Telenor Mobil, forteller at basestasjonene må stå svært tett i dette området fordi det kreves så mye kapasitet.


Selv har Telenor rundt ti basestasjoner i området.

- Det er et veldig komplisert område. Telenor har selv hatt problemer her. Det samme gjelder Nesodden. Fordi det er åpen linje over sjøen til Oslo, er det mange forstyrrende signaler som kan sendes derfra. Det er også en av årsakene til at vi har måttet bygge flere basestasjoner - da blir vårt nett så sterkt at man ikke forstyrres av signaler fra Oslo, forteller Amundsen.

PS.
Etter det digi.no erfarer, er det ikke aktuelt for Telenor å flytte det nye bygget.
DS.

Til toppen