Telenor starter med videresalg av fasttelefoni

Konkurransen i telemarkedet har etter hvert skjerpet seg såpass at Telenor nå ser på videresalg av fasttelefoni som en mulighet for å hanke inn sine gamle kunder. Første mann ut er Viken Energinett.

Etter tre år med konkurranse på markedet for fastnettelefoni kan det se ut som om Telenor har tapt så stor markedsandel at selskapet nå vil hente tilbake sine gamle kunder. Dette skal skje i samarbeid med andre selskap som har god kundekontakt, i første omgang med Viken Energi.

Videresalg av telefoni betyr at Viken markedsfører egen telefonitjeneste til sine kunder, mens Telenor produserer både abonnement og trafikk. Avtalen gjelder også mobiltelefoni, og her vil Viken opptre som egen service provider med egen nummerserie.

Verdien av avtalen mellom Telenor og Viken er avhengig av hvor mye Viken klarer å selge.

- Videresalg telefoni er et nytt produktområde Telenor vil satse på fremover, sier direktør for operatørtjenester i Telenor, Harald Krohg. - I fremtiden vil det bli flere leverandører av analog (PSTN) og digital (ISDN) telefoni, men ikke alle vil bygge ut egen infrastruktur. Det er her vi vil inn for å tilby våre tjenester, sier han.

Informasjonsdirektør i Viken, Morten Schau sier til digitoday.no at avtalen er eksklusiv for Telenor, og at det ikke vil inngås avtaler med flere enn en leverandør av telefoni eller mobiltjenester.

Videresalg av telefoni er et nytt tilbud til aktører innen telemarkedet som Telenor lanserer før et eventuelt pålegg kommer fra Post- og teletilsynet, skriver Telenor.

Til toppen