Telenor-Thon skal levere mobilt innhold

Tidligere visekonsernsjef i Telenor, Terje Thon, vil som nyutnevnt styreleder i Pocket IT bidra til å levere en kart- og rutetjeneste for mobile terminaler. En emisjon på 30 millioner kroner kommer også godt med i selskapets utviklings- og eksportplaner.

Pocket IT har undertegnet kontrakt om å levere produkter og tjenester for 25 europeiske byer til innholdsleverandøren CitiWiz og er fra før leverandør til reiselivsguiden GoToScandinavia.

Selskapet skal ledes av styreformann og tidligere visekonsernsjef i Telenor, Terje Thon. Han sier at kombinasjonen av en engasjert ledelse og en tjeneste som brukerne kan benytte i dag, gir han stor tro på selskapet. Thon sluttet i Telenor i fjor sommer.

Emisjonen på 30 millioner kroner skal gi Pocket IT økonomiske krefter for ytterligere utvikling av ulike lokaliseringstjenester.

Kart- og rutetjenesten hvor.no ble lansert i Norge i mars 2000 for mobiltelefoner med WAP. Inntektene kommer fra tjenestene, men selskapet ser intet gjennombrudd før neste generasjons mobiltelefoni som selskapet mener vil stå for den mest betydelige inntektsstrømmen for selskapet og denne type tjenester.

Teknologien ved automatisk posisjonering av mobiltelefonen lanseres av de fleste teleoperatører i år. En undersøkelse gjennomført av analysebyrået ARC Group, viser at lokasjonsbaserte tjenester vil være blant de mest brukte tjenestene på mobilt internett når UMTS blir lansert.

Nye på eiersiden er blant annet HSBC Private Equity med 39 prosent, Orkla Media 22 prosent og Glastad Capital med 7 prosent.

Til toppen