Telenor tildelt UMTS-lisens i Portugal

Telenor har via sin eierandel i konsortiet ONI WAY blitt tildelt lisens for utbygging av UMTS i Portugal.

Det portugisiske selskapet ONI WAY, hvor Telenor ASA eier 20 prosent av aksjene, er tildelt lisens for utbygging av tredje generasjons mobilnett (UMTS) av den portugisiske regjeringen, opplyser Telenor i en pressemelding.

Lisensen er tildelt etter en såkalt "skjønnhetskonkurranse", der prisen for hver av de fire tilgjengelige lisensene var satt til 100 millioner euro, omlag 800 millioner norske kroner.

Hovedaksjonæren (55 prosent) i ONI WAY er det portugisiske telekomselskapet ONI SGPS. Telenor Mobile Communications er eneste mobiloperatør i samarbeidsselskapet og nest største eier i ONI WAY med 20 prosent. De resterende 25 prosent i selskapet er fordelt mellom en rekke strategiske partnere.

ONI WAY var den eneste nye operatøren som fikk UMTS-lisens i Portugal. Selskapet skal bygge ut et landsdekkende UMTS-nett. For Telenor vil det bety investeringer på opp til 182 millioner euro, i underkant av 1,5 milliarder kroner, over de neste fem årene.

Dette er Telenors fjerde UMTS-lisens.

- Vi er svært tilfreds med at ONI WAY har fått lisens i Portugal, og Telenor vil sette inn alle tilgjengelige krefter på å sikre Portugal konkurransedyktige og rimelige UMTS-tjenester, sier Arve Johansen, administrerende direktør i Telenor Mobile Communications AS.

Portugal har i dag tre GSM-operatører og en mobilpenetrasjon på drøyt 55 prosent. De øvrige tre UMTS-lisensene ble tildelt de eksisterende GSM-operatørene; TMN, Telecel og Optimus.

Til toppen