Telenors første kvartal er preget av den geopolitiske uroen, men de melder om gode resultater i en pressemelding. Vekst i Norden, satsing på kunstig intelligens (KI) og leveringer til forsvarssektoren bidrar.
Konsernsjef Benedicte Schilbred Fasmer sier at den globale økonomien og verdenshandelen utfordres av uforutsigbar og raskt skiftende tollpolitikk.
– Telenors virksomhet er så langt ikke direkte berørt, men vi overvåker hvordan denne usikkerheten kan påvirke oss og kundene, både operasjonelt og økonomisk, sier hun.


Tjenesteinntektene økte med 2,1 prosent til 16,1 milliarder kroner. Driftsresultatet før renter og avskrivninger steg med to prosent til 8,6 milliarder. Fri kontantstrøm før oppkjøp var på tre milliarder kroner.
De forventer en moderat vekst i resten av 2025, drevet av lav organisk vekst i nordiske tjenesteinntekter.
Størst vekst i Norden
Veksten var størst i Norden, blant annet som følge av økte tjenesteinntekter og effektivisering. Fasmer sier de er fornøyd med utviklingen, selv om markedet er tøft. De forventer å øke inntektene raskere enn inflasjonen.
– I Norge har mobilprogrammet Splitt med helt rentefri finansiering av ny telefon blitt veldig populært. I tillegg har den nye svindelvarsleren vår blitt godt mottatt av kundene. Finland er fortsatt markedet som utvikler seg sterkest med en inntjeningsvekst på ni prosent i kvartalet, sier Fasmer.
Også virksomhetene i Bangladesh og Pakistan har positiv utvikling, melder selskapet.
Landet forsvarsavtaler
Telenors finske datterselskap Amp sikret i april en tiårskontrakt med forsvarene i Finland og Sverige om leveranse av jammesikre kommunikasjonsløsninger.
Telenor AI Factory, som ble lansert i høst, skal levere generativ KI til norske kunder. Ettersom de behandler all data i Norge, har det skapt interesse hos kundene. Satsingen skal økes i løpet av året.

Norges største superdatamaskin er klar til montering