JUSS OG SAMFUNN

Telenors vellykkede eksperimenter med skoleelever

I rollene som forskere ved Sydpolen, har elever ved Ringstabekk skole deltatt i Telenor-forsøk om blant annet genteknologi. Rammen er nye læringsformer og bruk av avansert IKT i undervisning.

8. feb. 2002 - 13:04
Telenor Forskning og UtviklingEduAction

I rollen som forskere i en forskningsstasjon på Sydpolen har elevene blitt utfordret til felles innsats for å løse spennende oppgaver om genteknologi og DNA-molekyler i mikrokosmos.

Feltforsøket heter "Oppdrag Dronning Maud land" og inngår i et større prosjekt for nye læringsformer og bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi i undervisningen. Det bygger på et tredimensjonelt dataverktøy som er utviklet i Telenor. Teknologien gjør det mulig for elevene å møtes i et "virtuelt rom - altså på nettet - der de selv er representert med personlige figurer og kan løse faglige oppgaver sammen.

- Vi er veldig fornøyde med samarbeidet med Ringstabekk. For oss er det jo forskningsfokuset som er viktig, å finne nyemåter å samhandle på, se hvordan elevene oppfatter det, hvordan de lærer, sier informasjonssjef Jeanne Terjesen i Telenor Forskning og Utvikling til digi.no.


Oppdrag Dronning Maud Land er det tredje i en rekke av slike eksperimenter der elevene prøver ut nye måter å samarbeide på. Du kan lese mer om prosjektet, kikke på skjermbilder eller se video på Telenor FOUs sider.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.