Telia gir opp Netpool

Telia-eide Netpool blir marginalisert i det nordiske mediemarkedet. Selskapets aktiviteter i Sverige og Danmark er avviklet og i Finland er den lagt på is inntil videre. I Norge er den overtatt av konkurrenten AdLink.

Netpool ble ikke en finansiell gullgruve for det svenske telskapet Telia. Med Netpool International skulle annonsenettverket dras i gang i Sverige, Danmark, Norge og Finland.

Nå er det lite igjen. Mats Jäderberg, administrerende direktør for Netpool International sier til digitoday.no at selskapet er under avvikling.

- I Sverige skal man gjennomføre en styrt avvikling over tid, noe som medfører at ingen av de ansatte er sagt opp ennå - men de kan regne med det. I Danmark er derimot alle ansatte sagt opp, og selskapet er avviklet. I Finland skal de holde på som før inntil videre, mens selskapet leter etter noen som kan være interessert i å kjøpe opp restene, opplyser Jäderberg til digitoday.no.

I Norge vil AdLink ta over virksomheten til Netpool, noe som kan bety oppsigelser.

Les mer om den saken her: Annonsenettverk slår seg sammen

- Netpool og annonsesalg over Internett er ikke lenger kjernevirksomhet for Telia, som er vår største eier, sier Jäderberg til digitoday.no.
Til toppen