RESULTATERFINANS

Telia: - GSM-1800 vanskelig å selge

Telia Mobile mener det er vanskelig å selge GSM-1800 uten et tett samarbeid med NetCom eller Telenor Mobil

29. juni 1998 - 11:50

Telia revurderer nå sin forretningsplan i Norge. Dette har blant annet medført en utsettelse av utbyggingen av Telias mobilnett. Administrerende direktør i Telia Norge, Bjørn Formo har forklart at dette blant annet skyldes selskapets erfaringer fra Danmark og Finland.

Michael Larsen i Telia Mobile forklarer at selskapet også er usikre på hvor lett det vil være å selge GSM-1800 i konkurranse med NetCom og Telenor Mobil.

- Vi opplevde i Danmark at en kunde kunne gå inn i en forretning for å kjøpe et abonnement fra oss, men komme ut med et abonnement fra en av våre konkurrenter. Forhandlerne var ganske enkelt ikke trygge nok på vårt produkt, forklarer Larsen.

- Hva skyldes det, en mobiltelefon er da en mobiltelefon?

- Så lenge du befinner deg innenfor vårt nett, så er det korrekt. Problemet oppstår når du går utenfor 1800-nettets dekningsområde.

- Dere har vel avtaler om nasjonal roaming som gir kontakt også utenfor Telias eget nett?

- Det stemmer, men vi kan ikke garantere at vi kan tilby alle våre tjenester utenfor eget nett. Dermed blir kundene usikre på vårt produkt.

- Du sier at den funksjonaliteten du selger kun er tilgjengelig i ditt nett. Det samme problemet må da oppstå når kunden er på reise i utlandet. Slik sett er vel ikke problemet nytt?

- Nei det er det ikke, men så er du heller ikke garantert den samme funksjonaliteten når du er i utlandet.

- Så du kan ikke garantere dine potensielle kunder alle tilleggsfunksjoner utenom de 19 byene hvor dere er pålagt å bygge ut dekning?

- Vi vet ikke helt hvordan det vil fungere, det er en av årsakene til at vi nå sitter og skriver om forretningsplanen for Norge.

- Hva om dere inngikk et samarbeid med Telenor Mobil eller NetCom. Dersom dere velger samme teknologi i nettet som det de legger opp til, så kan vel nettene "snakke sammen".

- Det er mulig å finne en løsning på den måten, ja. Vi ønsket å inngå en slik dialog allerede i juni måned, men nå har vi altså satt oss ned for å tenke igjennom satsingen i Norge en gang til. Det arbeidet er trolig ikke ferdig før i august, påpeker Larsen.

Michael Larsen jobber i Telia Mobile og var ansvarlig for søknaden på GSM-1800 lisensen i Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.