Telia slåss om sør-afrikansk GSM-selskap

Telia Overseas er en av tre kandidater som vil kjøpe seg inn i den sør-afrikanske mobiloperatøren MTN, Mobile Telephone Networks.

De andre to som kjemper om å kjøpe ut britiske Cable & Wireless' andel på 25 prosent, er spanske Telefonica og Portugal Telecom, melder svenske Dagens Industri.

Det taler til Telias fordel at svenskene allerede har et tett samarbeid med MTN i Uganda, og at de to kompletterer hverandre i andre afrikanske land gjennom sitt joint venture. Det er nok heller ingen ulempe at Ericsson er MTNs systemleverandør.

Prislappen på MTN er foreløpig ikke kjent. Selskapet, som har 850.000 GSM-abonnenter i Sør-Afrika, er ikke børsnotert. Den prisen sør-afrikanske aviser har spekulert rundt, basert på M-Cells eierandel i MTN, peker mot 16 milliarder kroner.

I følge Dagens Industri, lar verken Telia eller de spanske og portugisiske konkurrentene børsverdien styre. Selskapene legger i stedet vekt på at de vil tilføre verdier til MTN, som trenger en internasjonal partner nå som Cable & Wireless har bestemt seg for å kutte ut Afrika.

Til toppen