BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia styrer mot milliardsmell

Telia risikerer et tap i milliardklassen på sitt polske teleengasjement, operatøren Netia. Selskapet er uenig med en annen av storeierne i selskapet, britiske Warburg Pincus, om en refinansiering av selskapet.

Frode Eriksen
11. des. 2001 - 11:18

Uenigheten risikerer å sende Netia til skifteretten, skriver den svenske Finanstidningen tirsdag.

For Telia står investeringer på tilsammen 2,7 milliarder svenske kroner på spill. Selskapet er majoritetseier med vel 48 prosent av aksjekapitalen.

Netia sliter med høy gjeld og Telia har foreslått at lånegivere skulle bytte gjeld mot aksjer, noe som blir blokkert av nest største eier, den britiske investeringsbanken Warburg Pincus som eier 10 prosent.

Warburg Pincus motstand mot forslaget kommer av at selskapet risikerer å miste sin opsjon til å selge sine aksjer til Telia for et på forhånd avtalt beløp på 770 millioner kroner. Dette er selvsagt langt over dagens markedsverdi for aksjene. Hendelsene er ifølge Finanstidningen emisjon, kapitaltilskudd eller avnotering fra Warsawa-børsen og Nasdaq.

Telias informasjonsshef Tobias Lennér, sier til avisen at selskapet diskuterer med alle parter for å finne en løsning som gjør Netia ikke går konkurs. - Salgsopsjonen ble konstruert for helt andre situasjoner enn den vi har nå.

Avisen skriver at Netia er en av Telias dårligste forretninger noen sinne. Netia selv har foreslått å kjøpe tilbake gjelden for en brøkdel av pålydende, uten at långiverne har akseptert det.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.