FORBRUKERTEKNOLOGI

Tencent-ansatte sparkes for underslag og bestikkelser

Den kinesiske teknologigiganten Tencent opplyser at de har sparket over 100 ansatte for regelbrudd. Enkelte av dem er senere dømt for bestikkelser og underslag.

Tencent er verdens største produsent av TV-spill og eier appen WeChat. Den nest høyeste bygningen er hovedkvarteret i Shenzhen.
Tencent er verdens største produsent av TV-spill og eier appen WeChat. Den nest høyeste bygningen er hovedkvarteret i Shenzhen. Foto: Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0
16. jan. 2023 - 15:12

Selskapet er verdens største produsent av TV-spill og eier appen WeChat, men har slitt etter at Kina satte i gang en omfattende innskjerping av reguleringen av bransjen i 2020. I november opplevde Tencent sitt andre kvartal på rad med tilbakegang.

I en uttalelse sier Tencent at over 100 ansatte er funnet skyldige i brudd på selskapets regler mot bedrageri. Over ti av tilfellene ble rapportert videre til kinesiske sikkerhetsmyndigheter.

– Antall saker og ansatte som er etterforsket i 2022, var høyere enn i 2021, sier selskapet i en uttalelse.

Ifølge selskapet er det oppdaget underslag og at noen av dem som ble sparket, har mottatt bestikkelser. En ansatt ble senere dømt til tre års fengsel for å ha «mottatt bestikkelser fra ikke-statlige ansatte».

Mobil med Spotify-app + øreplugger.
Les også

Sier opp 17 prosent: – Veksten har avtatt dramatisk

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.