KARRIERE

Terje Mjøs er ferdig i Evry

Svenske utpekt som ny konsernsjef.

24. mars 2015 - 08:12

Evry melder tirsdag at Terje Mjøs (53) går av som konsernsjef med umiddelbar virkning.

Mjøs ledet Evry gjennom fusjonen EDB Ergogroup som skapte Norges største IT-selskap i 2010. Han kom fra stillingen som toppsjef i Ergogroup. Før det var han direktør i Hydro IS Partner.

Ny svensk konsernsjef

Han etterfølges av svenske Björn Anders Ivroth (55) som tiltrer like umiddelbart. Ivroths siste post før dette var som administrerende direktør for CGI Sverige i perioden 2012 til 2014, altså gjennom perioden da Logica ble slukt.

Det splitter nye styret i Evry, under ledelse av nordmannen Jo Lunder, brukte dermed kort tid på å velge seg en ny operativ toppsjef. Akkurat som digi.no skrev i forrige uke ble hele styret (unntatt ansattrepresentantene) byttet ut under en ekstraordinær generalforsamling mandag.

Les mer: Evry-styret byttes ut

- Vi er svært fornøyde med å ha fått Björn Ivroth om bord. Med ham som sjef skal vi videreutvikle Evry til å bli det ledende selskapet innenfor IT-tjenester i Norden. Han har en unik kombinasjon av bransjeerfaring, ledererfaring og evne til å være en pådriver for endring. Dette er viktige egenskaper for den som skal lede Evry fremover, uttaler den ferske styrelederen Jo Lunder.

ERFAREN: Björn Ivroth ble 24.03.2015 utnevnt til ny konsernsjef i Evry. Ivroth har over 30 års erfaring fra ledelsen i større IT-selskaper som IBM, Accenture og sist CGI Sverige, som han ledet i overgangen fra Logica. Svensken har også vært konsulent i McKinsey.
- Jeg ser frem til å jobbe sammen med dagens ledelse og til å bli kjent med selskapet, dets kunder og de ansatte. Sammen skal vi skape et enda bedre selskap som leverer kundeopplevelser av første klasse og lønnsom vekst, sier Björn Ivroth, ny konsernsjef i Evry. Bilde: Pressefoto/John Petter Reinertsen
Evry med sine rundt 10.000 ansatte er Norges største og en av Nordens største IT-selskaper. Ivroth blir i pressemeldingen beskrevet som en erfaren leder med drøyt 30 års bransjeerfaring, og lederstillinger fra aktører som IBM, Accenture og sist CGI. Han har også en fortid som konsulent i McKinsey.

Han er tidligere knapt nevnt i denne nettavisen. Björn Ivroth har i skrivende stund heller ingen artikkel om seg i svenske Wikipedia. Her er et nyere videoklipp av Evrys nye konsernsjef på Youtube, der han snakker om fremtidens forsikring, mens han ledet CGI Sverige.

Bakgrunnen for endringene i ledelsen er oppkjøpet av det utenlandske pengefondet Apax Partners, som til slutt sikret seg kontroll med 88 prosent av aksjene. Ikke nok til å tvangutløse de øvrige aksjonærene, men nok til å forme IT-giganten akkurat som de vil.

Bakgrunn: Evry solgt til utlandet

- Tiden var riktig

Mjøs gir i en pressemelding uttrykk for at tiden var moden for en ny konsernsjef.

- I løpet av de siste ti årene har jeg sett Evry vokse og bli en sterk merkevare, en markedsleder i Norge og et selskap med et solid utgangspunkt for videre vekst i Sverige og resten av Norden. Jeg er sikker på at Apax-fondene er det beste valget som eier for selskapet, og at dette vil bidra til at Evry blir nordisk mester innenfor IT-tjenester. For meg er dette riktig tid for å overlate selskapet til en ny konsernsjef, sier Terje Mjøs.

Jo Lunder, som for kort tid siden forlot stillingen som administrerende direktør i Vimpelcom, det delvis Telenor-eide teleselskapet som er under etterforskning for korrupsjon, gir Mjøs følgende skussmål:

- Vi er svært takknemlige for Terje Mjøs mangeårige lederskap, og spesielt for hans innsats det siste året i forbindelse med de strategiske prosessene som har ført til eierskiftet, sier Jo Lunder i en pressemelding.

18 måneders etterlønn

Overfor E24.no opplyser Evrys kommunikasjonsdirektør Geir Remman at Terje Mjøs nå skal gå over i en ny rolle som rådgiver for Apax. Oppdraget er knyttet til oppfølging av private equity-fondets portefølje av IT-relaterte investeringer.

Mjøs er sikret 18 måneders etterlønn ved et eierskifte i selskapet, dersom han selv ikke får fortsette i jobben. Regnet ut fra sist tilgjengelig årsrapport er han dermed sikret minst 6 millioner kroner i etterlønn, før eventuelle fratrekk for nye inntekter, skriver E24.

Blir på Fornebu

Evry som i nyere tid har gjort Telenors signalbygg på Fornebu som sitt hovedkvarter har ingen planer om å flytte. Hovedkvarteret skal beholdes i Norge, forsikrer selskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.