BEDRIFTSTEKNOLOGI

TerraMar: Konsulentfirma for de store

Når NSB, Telenor eller Philips Petroleum trenger risikoanalyser for utvikling av nye produkter eller investeringer, kontakter de TerraMar Gruppen. TerraMar søker Rosing-prisen for programvaren Definitive Scenario.

Liv T. Mytting
18. des. 1997 - 14:55

TerraMar Informasjonssystemer (TMS) heter firmaet som har utviklet Definitive Scenario. Selskapet ble etablert i 1993 og hadde fra starten syv ansatte. Selskapet er en del av TerraMar Gruppen. Denne består ellers av TerraMar Prosjektledelse og TerraMar Promise. Alle selskapene er spesialister på konsulenttjenester og konsulentene har kompetanse på ledelse og styring av store prosjekter. For TMS gjelder dette spesielt prosjekter innen olje/offshore, og her har de utviklet et eget system for kostnadsstyring innen store investeringsprosjekter, Visual Project.

Definitive Scenario ble opprinnelig utviklet under navnet DynRisk og var et program konsulentene benyttet seg av i sitt arbeid med risikoanalyser. I 1997 startet TMS et eget selskap i USA, Definitive Software Inc., hvor de har syv ansatte som forberedte Scenario-satsningen i USA. Dette er et frittstående selskap hvor TerraMar informasjonssystemer eier 70 prosent. De lanserte programmet på Comdex-messen i Las Vegas i høst, og her ble programmet nominert som beste all-round produkt.

I Norge har TMS 27 ansatte i dag, og den forventede omsetningen for 1997 er 20 millioner. TerraMar Gruppen som helhet har en forventet omsetning i underkant av 50 millioner i år.

De virkelig store utbyggingsprosjektene som pågår både i Norge og i utlandet får støtte av konsulenter fra TerraMar. Dette gjelder også større IT-prosjekter, som TerraMar Promise tar seg av.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.