BEDRIFTSTEKNOLOGI

Test Android-apper i nettleseren

Amazons Appstore lar brukerne prøve applikasjoner før de lastes ned.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. mars 2011 - 11:38

Amazon lanserte i forrige uke selskapets Android Appstore, en konkurrent til blant annet Googles egen Android Market. Foreløpig er Amazons tjeneste ikke så interessant for blant annet norske brukere, siden det kun er amerikanske brukere som får tilgang til å laste ned fra butikken.

Det er likevel én funksjon ved Amazons nye tjeneste som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Tjenesten gjør det nemlig mulig å teste mange applikasjoner, uten at brukeren behøver å laste dem ned til sin mobil.

Denne funksjonen kalles for Test Drive og gjelder foreløpig noen hundre applikasjoner, både betalte og gratis.

Test Drive innebærer at en kopi av applikasjonen brukeren er interessert i, blir lastet opp i en virtuell maskin som simulerer en Android-mobil i Amazons EC2-nettsky. Dette forteller Amazon i en uttalelse til Engadget.

I Amazon Appstore kan applikasjoner testes før de installeres på mobilen.
I Amazon Appstore kan applikasjoner testes før de installeres på mobilen.

Den simulerte Android-mobilen blir vist som en Flash-basert applikasjon i brukerens nettleser. Mobilen skal i stor grad oppføre seg som en fysisk Android-mobil. Mobilens sensorer er dog blant unntakene. Brukeren benytter musen for å simulere berøringer på skjermen og mobiltastene.

I praksis er det video og lyd som sendes fra den virtuelle maskinen og til brukerens nettleser.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.