BEDRIFTSTEKNOLOGI

Testet smartklokke i all hemmelighet

Slik er e-papir-prosjektet til Sony.

Slik ser den stilige klokken ut.
Slik ser den stilige klokken ut. Bilde: Masayuki Hayashi/Fashion Entertainments
1. des. 2014 - 15:33

Forrige uke dukket det opp informasjon om at Sony planla en ny smartklokke. Denne skulle imidlertid bli litt annerledes enn smartur flest: Hele klokken skulle dekkes av en skjerm av «e-papir»-typen, og den skulle først og fremst posisjoneres som et stilikon, ikke en høyteknologisk løsning som skulle konkurrere mot Apple eller Sony.

Interessant nok har det nå vist seg at klokken har vært i offentligheten lenge, men Sony knyttet ikke navnet sitt til prosjektet via offisielle kanaler. Dette skriver Wall Street Journal, men vi gir også honnør til en av våre lesere for å trekke den samme slutningen.

Sony ønsker nemlig å teste hvorvidt elektronisk papir kan brukes til å lage moteprodukter. Teamet kaller seg for Fashion Entertainments, og klokken er deres mest profilerte prosjekt. Den kalles for FES Watch.

E-papiret er altså plassert langs hele reimen til klokken, samt fronten, og kan brukes til å dynamisk skifte mønster basert på intreraksjon med brukeren. Det er i utgangspunktet 24 mønstre man kan velge mellom.

Strategien til Sony var å la designerteamet utvikle klokken uten å avsløre at det var storselskapet som stod bak det. Meningen var at det skulle brukes til å sjekke den virkelige interessen blant brukere. Dette ble gjort ved å legge ut klokken på en folkefinanseringsside i september, og resultatet er en suksess: Klokken passerte finanseringsmålet med god margin.

Teamet bak er fem unge Sony-ingeniører, og det ledes av Hiroki Tokoki, som også har ansvaret for Sonys mobildivisjon. Det leies også inn ekstern designekspertise.

Alt dette henger sammen med ambisjonene til Sonys toppsjef Kazuo Hirai om å bringe tilbake eventyrlysten til selskapet, via unike og eksperimentelle produkter. Og teamet som står for klokken eksperimenterer mye med hvordan e-papir kan brukes i alt fra klesplagg til papirholdere.

FES-klokken skal etter planen bli tilgjengelig for bidragsytere i mai neste år, men det er uvisst om det noen gang blir et fullverdig kommersielt produkt.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.