Testversjon av Opera 10 kommer før jul

Den neste store versjonen av Opera Softwares nettleser skal få solid ansiktsløftning.

Testversjon av Opera 10 kommer før jul

Den neste store versjonen av Opera Softwares nettleser skal få solid ansiktsløftning.

Opera Software kom nylig med Opera 9.6, en mindre oppdatering til selskapets nettleser. Nå tyder mye på at selskapet er ferdig med å komme med slike små oppdateringer og i stedet satser på å tilby en ny, stor versjon, nemlig Opera 10.

Opera Software lanserte Opera 9 allerede i juni 2006, for mer enn to år siden. Tidligere har selskapet, i alle fall i perioder, kommet langt hyppigere med nye hovedversjoner. Opera 4 kom i juni 2000, Opera 5 i desember 2000, Opera 6 i november 2001, Opera 7 i januar 2003 og Opera 8 i april 2005.

I et intervju med ZDNet.co.uk sier Bruce Lawson, Opera Softwares webevangelist, at en alfautgave av Opera 10 vil komme innen utgangen av året. Samtidig skal Opera Software også komme med en betaversjon av Opera Mini 4.2.

Lawson ville ikke si noe om hva nyhetene i Opera 10 kommer til å bli og begrunner dette med at ting kan komme til å endre seg innen den nye nettleseren lanseres. Han forteller likevel noe om nettleserens design og utseende.

- Det er har vært mye kritikk fra enkelte sider om at Opera på skrivebordet ikke ser særlig bra ut, spesielt på Mac. Personlig synes jeg den ser mer opptatt ut enn den er. I Opera 10 vil hele designet bli gjennomgått - det er det kundene våre ønsker. Hvis vi ønsker å bringe tid sammen med et verktøy, er det nødt til å være behagelig å jobbe med, sier Lawson.

Det ble nylig kjent at designeren Jon Hicks har blitt ansatt av Opera Software. Hicks har fram til nå jobbet for Mozilla og har blant annet laget Firefox-logoen.

    Les også:

Til toppen