Tettere bånd mellom Microsoft og Dropbox

Nye samarbeidsmuligheter rullet ut i dag.

Tettere bånd mellom Microsoft og Dropbox
Dokumenter i Dropbox kan nå redigeres via Office Online. Bilde: Dropbox

Microsoft og Dropbox har allerede hatt et nokså tett samarbeid fra før, men nå utvides det ytterligere. 

Dokumenter kan nemlig fra nå av redigeres via begge deres nettskytjenester. For eksempel når man jobber i Office Online, Microsofts nettbaserte kontorpakke, får man nå anledning til å sammenkoble denne kontoen med Dropbox-kontoen. Dermed kan man åpne Dropbox-filer og redigere dem fra Office Online.

Integrasjon

Det fungerer også andre veien. Office-filer lagret i Dropbox kan åpnes og redigeres inne i Dropbox, uten å forlate tjenesten. Man trenger ikke å ha Office-programmene installert heller. Poenget er å gjøre disse filene tilgjengelige når som helst, selv om man ikke er på egen maskin eller ikke har nødvendig programvare tilgjengelig.

Les også: Dropbox nå på norsk.

Det er selvsagt en relevant nyhet for alle som har behov for mer fleksibilitet når det gjelder å jobbe med dokumenter i nettskyen. 

Dropbox og Microsoft begynte å samarbeide i fjor høst, da selskapene lanserte tilsvarende integrasjon mellom sine tjenester på sine mobilapplikasjoner for iOS og Android. 

I og med at Dropbox har lenge forsøkt å nå bedriftsbrukere, og sier selv at det er over 35 milliarder Office-dokumenter lagret hos deres brukere akkurat nå. Potensialet er altså stort. Samarbeidet er allerede aktivert, og tilgjengelig for alle brukere av både Dropbox og Office Online.