TELEKOM

The Telegraph: Storbritannia vil fase ut Huawei innen 2024

60 personer i Det konservative partiet vil trolig tvinge statsminister Boris Johnson til å fase ut alt Huawei-utstyr før inneværende parlamentsperiode er over.

Huawei at Mobile World Congress 2015 Barcelona
Huawei at Mobile World Congress 2015 Barcelona Foto: Kārlis Dambrāns / dambrans.lv / Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
6. juli 2020 - 09:30

Tory-rebeller mener at planen om å fase ut Huawei fra Storbritannia innen 2029 er for treg, opplyser kilder til The Telegraph.

De har truet med å sabotere alle lovforslag fra regjeringen ved å legge inn anti-Kina-klausuler helt til Johnson blir medgjørlig.

Opprørerne i statsministerens eget parti vil også at Johnson skal forplikte seg til ikke å bruke Huawei-teknologi i telekomnettet og skifte til andre produsenter innen de neste 12 til 18 månedene.

Telekomselskaper har bedt om at utfasingen skal skje over en mye lengre tidsperiode ettersom det vil bli svært dyrt for dem å erstatte alle Huawei-komponenter.

En lekket rapport fra etterretningsorganet GCHQ danner bakteppet for opprøret. I rapporten pekes det blant annet på at nye USA-sanksjoner kan tvinge Huawei til å bruke teknologi som ikke er pålitelig, noe som kan øke sikkerhetsrisikoen for britene.

Tidligere sjef for MI6, John Sawers, er blant dem som har tatt til orde for at Huawei bør stenges helt ute fra det britiske nettet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.