Windows på mobilen

The Verge: – Windows på mobilen er dødt

Salget mer enn halverte seg på tre måneder.

Lumia-telefoner fra Microsoft og Nokia.
Lumia-telefoner fra Microsoft og Nokia. (Bilde: Microsoft, montasje: digi.no)

Salget mer enn halverte seg på tre måneder.

«Windows Phone så ut som et lovende alternativ til Android og iOS for fem år siden... men nå er det på tide å ta inn over seg at satsingen har feilet».

Slik innleder toneangivende The Verge sin artikkel om Microsofts siste kvartalsrapport. De erklærer Windows Phone død.

Tallene fra Microsofts siste kvartalsrapport taler for seg selv: På tre måneder solgte Microsoft 4,5 millioner telefoner. Dette er 57 prosent mindre enn kvartalet før - da var tallet 10,5 millioner solgte enheter.

Totalt har det blitt solgt 110 millioner Windows Phone-enheter. I samme periode ble det solgt 4,5 milliarder enheter med iOS eller Android.

Microsoft har lenge slitt med å få utviklere til å lage apper til enheten. I de tilfellene apper til mobil-Windows blir laget i det hele tatt, kommer de gjerne måneder etter Android og iOS-versjonene.

... men resten går bra

Heldigvis har programvare-giganten andre ben og stå på. I årsrapporten melder de at inntektene fra Office og skytjenester økte med fem prosent. 20,6 millioner abonnerer nå på Office 365.

Inntektene fra server-produkter og tilknyttede skytjenester økte med 10 prosent fra forrige kvartal. Enterprise Mobility-seriene tredoblet seg fra samme tid i fjor.

Også Surface går som det griner. Inntektene herfra økte med 29 prosent, hvor mesteparten skyldtes lanseringen av Surface Pro 4 og Surface Book.

Til toppen