ThinkPad X får både Bluetooth og WiFi

IBM lanserer ThinkPad X30, en 1,7 kg bærbar med integrert Bluetooth og trådløst lokalnett etter WiFi-standarden.

Ifølge lekkasjer til amerikansk presse, lanserer IBM sin ThinkPad X30 i dag. Det dreier seg om en ny modell i den tynneste av IBMs bærbare PC-serier. Den markerer første gang IBM integrerer begge hovedformene for trådløs PC-kommunikasjon, Bluetooth og trådløst lokalnett etter WiFi-standarden, i en maskin, altså uten å ty til et PC-kortspor.

Andre egenskaper ved maskinen er en påkoplingsenhet med optisk drev og tilleggsbatteri som forlenger den maksimale arbeidsøkten fra 4,5 til 8 timer.

PC-.en har ellers FireWire-utgang og IBMs kryptobrikke.

På programvaresiden er det løsninger for å hoppe fra nettverk til nettverk, samt Rapid Restore, en IBM-spesifikk ordning som også finnes i andre av selskapets bærbare, og som gjør det mulig å gjøre fortløpende sikkerhetskopiering til en skjult partisjon. Skjer det noe, for eksempel en katastrofal smitte, kan den åpne partisjonen slettes helt og erstattes av data og programvare fra den skjulte partisjonen.

Øvrig standardutstyr er en Intel Pentium III M i 1,066 GHz, 128 MB minne (oppgraderbart til 1024 MB) og 20 GB harddisk. Listepris uten ekstrabatteri og mva starter på i overkant av 22.000 kroner.

Til toppen