Tidligere tysk telekomsjef i retten

Ron Sommer anklages etter tidenes aksjesprekk i Deutsche Telekom.

Ron Sommer anklages etter tidenes aksjesprekk i Deutsche Telekom.

Frankfurt (NTB-DPA-AFP): Mannen som anklages for å ha gjort rundt 16.000 aksjeeieres investeringer i selskapet Deutsche Telekom (DT) verdiløse, står nå for retten i Tyskland. Ron Sommer avviser anklagene mot seg.

Sommer ledet det tyske telekomselskapet fra 1995 til han ble tvunget til å gå av i 2002. Nå står han for retten i Tysklands finansmetropol Frankfurt am Main, der aksjeeiere har gått sammen om å reise massesøksmål mot ham etter amerikansk mønster.

Søksmålet gjelder DTs milliardovertakelse av det amerikanske mobilselskapet Voicestream i 2000. Aksjeeierne mener denne overtakelsen burde vært nevnt i tegningsinnbydelsen, da det tidligere statsmonopolet ble privatisert i juni det året.

Ron Sommer hevdet på sin side mandag at kjøpet ikke ble godkjent av styret før DT ble privatisert og gikk på børs, og at selskapet også vurderte oppkjøp av andre selskaper.

– Det forelå ingen konkrete resultater, spesielt ikke for Voicestreams vedkommende, sa han.

Aksjer i privatiserte DT var i mars år 2000 oppe i en kurs på 103,50 euro eller vel 820 kroner. Etter at IT-boblen sprakk ble det klart at selskapet hadde spent buen altfor høyt, aksjekursen sank som en stein og DT-aksjer går nå for under 12 euro eller 95 kroner.

    Les også:

Til toppen