Tieto henter ny norgessjef fra Sopra Steria

Thomas Nordås (fra v.) er her avbildet sammen med administrerende direktør Kjell Rusti i Sopra Steria før Nav-høringen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i februar 2015.
Thomas Nordås (fra v.) er her avbildet sammen med administrerende direktør Kjell Rusti i Sopra Steria før Nav-høringen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i februar 2015. (Foto: Stian Lysberg Solum, NTB scanpix)

Thomas Nordås er utpekt til leder for Tieto Norge. Han vil begynne i den nye stillingen som managing partner den 1. juni 2019, ifølge en pressemelding mandag.

Nytt om navn

«Nytt om navn» er vår spalte hvor vi publiserer oppdateringer om folk som enten blir ansatt, slutter eller bytter jobb i IT-bransjen. 

Har du tips? Send noen linjer eller pressemelding til tips@digi.no. Husk å legge ved et portrettbilde!

Se alle Nytt om navn-saker på vår samleside »

Nordås kommer fra konkurrenten Sopra Steria, der han har hatt flere lederstillinger de siste seks årene. Blant annet nordisk direktør for konsulentvirksomhet og nordisk salgssjef. Han har tidligere hatt ulike konsulentroller hos McKinsey, Ernst & Young, Mercury International, samt en tiårig karriere i forsvaret.

I rollen som norgessjef får han ansvar for Tietos vel 600 ansatte her til lands, samt plass i det finske IT-konsernets ledernettverk.

- Thomas sin brede erfaring fra rådgivning og forretningstransformasjon vil ytterligere støtte Tietos ambisjoner og hjelpe oss med å skape konkurransefortrinn for våre kunder. Innovasjonskraft, digital erfaring og nye datadrevne forretningsmodeller er blant de viktigste driverne for selskapers konkurranseevne, og jeg ønsker Thomas hjertelig velkommen til Tieto-teamet, sier konsernsjef Kimmo Alkio i pressemeldingen. 

Sopra Steria har mandag sendt ut en melding om hvem som skal etterfølge Nordås i jobben som leder for business consulting i Norge. Det blir Leon Engesæth, en veteran som har jobbet i selskapet i 18 år.

Ambisjoner om vekst

Tieto har opplevd svakere utvikling i Norge enn i andre nøkkelmarkeder som Sverige og Finland. Foreløpige regnskapstall for 2018 viser et norsk omsetningsfall på 3,2 prosent. Det blir Nordås sitt ansvar å forsøke å snu utviklingen.

Hans fremste oppgave «blir å akselerere implementeringen av selskapets nylig lanserte strategi» heter det i kunngjøringen. Konsernets nye strategi innebærer en reorganisering med mål om å kapre markedsandeler og en årlig vekst på 5 prosent.

Det er anslått at opptil 700 ansatte mister jobbene sine som del av omleggingen. Det blir begrenset effekt eller ingen berørte her i Norge, sa selskapet til digi.no forrige måned.

Mer om endringene: Tieto skal også opprette flere tusen nye stillinger (Ekstra)

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen