Til Macca, til Macca

Den årlige valfarten til "paradiset" for alle Mac entusiaster, MacWorld er begynt. Etter en årrekke i Boston, er sommersesjonen denne gang lagt til New York. Og digi.no er som vanlig på plass.

Årets sommerversjon av utstillingen og konferansen er flyttet til New York etter å ha vært mange år i Boston. Grunnen er at man ønsker å fange oppmerksomheten til de mange kreative mennesker som bor og jobber i "the Big Apple".

For i Boston sitter de intelligente, i New York de kreative.

Faktisk er mesteparten av de amerikanske forlagene nettopp i New York - reklamekontorene likeså. Apple er nok like interessert i at disse menneskene får anledning til å se og prøve de siste maskinene i Macintosh-familien, og også få direkte kontakt med Apples nye hjertebarn, iMac.

Apple regner med å produsere 600.000 av disse nye ikonene mellom lanseringen i august og til jul. Det er selskapets håp at nettopp denne halvgjennomsiktige blå-hvite kjæledeggen skal bli standardmaskinen i alle amerikanske hjem, skoler og universiteter, og også på skrivebordene til kontorslavene. iMac er ekstra godt tilrettelagt for nettverk, slik morgendagens datamaskiner i større grad ventes å ville bli brukt.

Jeg vil i noen dager framover rapportere direkte fra utstillingen, og håper selvsagt å få med onsdagens store hendelse, den såkalte "nøkkeltalen" til Steve Jobs. Det er imidlertid Paul Schiller som vil være Apples viktigste tilstedeværende i Jacob K. Javitts konferansesenter på Manhattan - Steve Jobs vil bare være "virtuelt" tilstede via satelitt. Men heller ikke Schiller er noen smågutt i Apple-sammenheng: Han visepresident og sjef for markedsføringen av Apples produkter på verdensbasis.

Det er spekulert mye om hvorfor Jobs ikke vil være i New York akkurat på denne viktige dag for Apple, men de fleste forventer at han "som vanlig " vil trekke opp et nytt ess fra ermet. Jobs har uttalt at "[...]årets sommer-MacWorld vil bli en milepæl-begivenhet, en anledning til å ta del i Apples fremtid. Du vil like det du du får se".

Etter mange års valfarting til MacWorld håper også jeg på det.

Til toppen