Tilbyr gratis kurs og kanskje jobb

IT-selskapene blir kreative i sin jakt på nye medarbeidere. Siste skrik er å tilby en ukes kurs til jobbsøkerne.

Tilbyr gratis kurs og kanskje jobb

IT-selskapene blir kreative i sin jakt på nye medarbeidere. Siste skrik er å tilby en ukes kurs til jobbsøkerne.

Arbeidsledigheten nærmer seg fraværende for store deler av IT-bransjen og aktørene tar nå nye grep for å sikre seg nødvendig bemanning.

Allianse Solutions er et datterselskap av børsnoterte Allianse. De leverer utviklingstjenester og trenger nå flere ansatte for å dekke etterspørselen. Selskapet har derfor satt i gang et nytt tiltak i rekrutteringsarbeidet. Selskapet tilbyr et gratis fire dagers kurs i .Net utvikling rettet mot Microsoft Sharepoint og webparts.

– Markedet har vært godt i lang tid nå, samtidig ser vi at det har vært relativt vanskelig for nyutdannede å komme inn, sier Gunnulf Rasmussen, administrerende i Allianse Solutions, til digi.no.

Ved å sette opp et slikt kurs forventer Allianse å få et godt innlikk i søkernes kompetanse og egnethet samtidig som de håper på å fremstå som en god arbeidsgiver også overfor de som ikke blir ansatt.

– Det er såpass kresne kunder vi betjener, så vi tror ikke de kan gå ut og tjene penger etter et fire dagers kurs, men vi tror det vil gi dem rennefart, sier Rasmussen. Rennefart er et rogalandsuttrykk for å komme godt i gang.

Det kan nok bli utfordrene for ansatte hos konkurrenter som eventuelt ville ønske å søke jobb på denne måten. Å få fri en uke for å søke jobb hos en konkurrent er nok ikke praktisk gjennomførbart.

– De som allerede sitter hos en konkurrent har nok vanskelig for å bli med på dette, sier Rasmussen.

Etter kurset planlegger Allianse å ansette cirka halvparten av de 12 som vil få plass på kurset.

Til toppen