BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tilbyr verktøy mot klikksvindel

OneStat tilbyr nettannonsører et verktøy mot klikksvindel, med gratis utprøving i fire uker.

2. okt. 2006 - 10:10

Nederlandske OneStat.com utvider sitt tilbud av verktøy og rapporter for nettannonsør med en løsning som skal kunne avdekke klikksvindel.

Klikksvindel oppstår når en annonsør lures til å betale for flere klikk enn annonsen faktisk har fått. Som regel dreier det seg om skripter som automatisk klikker på annonser, nettopp i den hensikt å øke tallet på registrerte klikk. De som står bak skriptet får som regel en andel av det annonsøren svindles for.

Flere store tilbydere av nettannonsering, blant dem Google, tilbyr også verktøy for å avsløre klikksvindel. OneStat.com mener det er mer hensiktsmessig for annonsører å stole på verktøy som ikke er tilknyttet en part som tjener på klikksvindel, selv om den ikke kan mistenkes for å være delaktig.

OneStat viser til uavhengige analyser som tyder på at klikksvindel kan stå for opptil 20 prosent av en annonses rapporterte klikk.

Verktøyet de tilbyr nå – OneStat Click Fraud Detection – tar sikte på å sile ut fra detaljerte målinger, indisier på mulig klikksvindel. Blant det som måles er antall henvendelser til nettstedet, hvor lenge disse varer, hvor mange klikk som kommer per IP-adresse, hvor mye annonsekampanjen koster, hvor mange sidevisninger det er, hvor mange henvendelser ikke følger av klikk på en annen nettside, hvor mane klikk som kommer fra en bestemt by, region eller land, og så videre.

Verktøyet tilbys i flere versjoner, avhengig av bedriftens størrelse, og tilbys også med fire ukers gratis prøvetid.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.