JUSS OG SAMFUNN

Time Warner tapte slaget om HarryPotter.no

Stefan Hilt (22) kan fortsette å bruke domenenavnet HarryPotter.no. Han ble forsøkt stoppet av mektige Time Warner, men i Nordhordland namsrett ble stoppkravet avvist, og Hilt tilkjent saksomkostninger.

18. des. 2001 - 14:52
Time WarnerStefan Hilt
HarryPotter.no

Nå har Nordhordland namsrett avgjort at Time Warner ikke får medhold i kravet om såkalt midlertidig forføyning, noe som ville ha hindret Hilt i å bruke domenet til sin butikkvirksomhet.





Multimedia Import

Time Warners argument om konflikter i henhold til varemerkeloven ble heller ikke tatt til følge, dermed vinner Hilt på alle punkter.
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess


- Hilt melker Harry Potter-farsotten. Han opptrer i strid med god forretningsskikk og har brutt markedsføringsloven, sa Time Warners advokat i Norge, Anne C. Hygen, til Bergensavisen i forkant av saken.

De krevde en midlertidig forføyning som ville ha "frosset" all bruk av domenet inntil en eventuell hovedforhandling kommer opp for retten.

Hilt ble tidligere fradømt retten til å bruke domenet Playstation.no, etter at Sony anla sak mot ham. Hilt har sagt han vil anke dommen.

Time Warner kan anke til Gulating lagmannsrett innen en måned fra i dag. Advokat Anne C. Hygen var ikke tilgjengelig for kommentar da denne artikkelen gikk ut i kyberrommet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.