KVARTALSTALL

Tingenes internett redder Intel

Mens mobilavdelingen sliter.

Intel har troen på tingenes internett, men sliter fortsatt med mobilmarkedet.
Intel har troen på tingenes internett, men sliter fortsatt med mobilmarkedet. Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press
16. jan. 2015 - 11:08

Intel presenterte i dag sine ferskeste resultater, og mens det generelt sett står bra til med selskapet, er det ett område som kan vise til betydelig vekst, nemlig tingenes internett. Det kan se ut til at Intels ønske om å være ledende på konseptet med å koble sammen flest mulig enheter til vårt felles beste har begynt å betale seg.

Intels Internet of Things-avdeling har nemlig vokst med hele 19 prosent i løpet av året, og inntjeningen er nå på over to milliarder dollar.

Selskapet har satset tungt på å tilby en lang rekke sensorer, radioer og prosessorer som bidrar til at alle typer enheter kan kobles til nettet, snakke sammen og gi tilbakemeldinger til brukerne. Konseptet deres har alltid vært større enn bare smarte vaskemaskiner eller lyspærer, Intel har lenge snakket om å gjøre alle mulige hverdagsoperasjoner smartere, samtidig som de også tar for seg det store bildet, som smarte byer der beboerne virkelig skal få merke fordelene.

Bare for en uke siden viste Intel frem den knappestore datamaskinen Curie, som igjen skal være et bidrag til IoT-konseptet.

Også datasenteravdelingen til Intel har vokst mye i 2014, totalt sett med 18 prosent.

Inntjeningen fra pc-klientgruppen og programvareseksjonen har også vokst, med respektivt fire og en prosent.

På den andre siden ser det mørkt ut for den viktige avdelingen for mobile enheter. Der melder Intel om en nedgang på hele 85 prosent fra 2013 og et tap på 4,2 milliarder dollar.

Alt i alt melder Intel om rekordinntekter for både 2014 og fjerde kvartal, med vekst på 6 prosent.

2015 blir uten tvil spennende for selskapet, da Intel endelig har fått rullet ut den forsinkede Broadwell-brikken, og det spås en vekst i markedet for tradisjonelle bærbare, som nå skal bli enda slankere, lettere og mer konkurransedyktige i forhold til nettbrett og andre mobile enheter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.