Tirsdag: ny sterk dag for Tandberg Data

For andre dag på rad ble det ny toppnotering for Tandberg Data, etter at selskapet kom med melding om forhandlinger om ny OEM-kontrakt. Totalindeksen og IT-indeksen var ned med henholdsvis 0,86 og 1,15 prosent på en dag som igjen var styrt av utenlandske hendelser

Etter oppgang på de fleste asiatiske børsene i natt - med unntak av Hong Kong-børsen som sank med drøyt fire prosent - startet Oslo Børs igjen optimistisk. Optimismen snudde imidlertid etter kort tid, og etter svak start på de amerikanske børsene på ettermiddagen norsk tid, endte totalindeksen ned 0,86 prosent.

Utviklingen på IT var også optimistisk, og tidlig på dagen brøt indeksen nok en gang gjennom 1300-grensen. I likhet med totalindeksen forøvrig endte det hele imidlertid med nedgang for IT-indeksen - med 1,12 prosent - som typisk er det kraftigste fall blant de ulike delindeksene.

Til tross for nedgang var det det likevel flere lyspunkter blant IT-selskapene på Oslo børs tirsdag. Tandberg Data aksjen nådde nok en ny toppnotering, etter at selskapet meldte om kontraktsforhandlinger med en viktig OEM-kunde som vil fullføres i løpet av november. Det litt forunderlige er likevel at det allerede under resultatframleggingen ble kunngjort at selskapet ville komme med flere viktige OEM avtaler innen nyttår.

Forklaringen på dagens fenomen er trolig litt mer komplisert enn som så. Tandberg Data fikk påpass av børsen når kursen begynte å gå i forkant av at den viktige avtalen med Imation ble kunngjort. Dette vil selskapet ikke risikere igjen, og etter at en analytiker ringte selskapet og forklarte at han kjente til detaljer om kontraktsforhandlinger om en viktig kontrakt, valgte Tandberg Data å sende ut en melding.

- Jeg kom over opplysningene ved en tilfeldighet, men jeg kan ikke fortelle hvem det er, sier analytikeren til digi.no. Han bekrefter imidlertid det som står i meldingen om at kontrakten er svært viktig for selskapet.

Tandberg Data aksjen steg med 4 kroner til ny topp på 83 kroner tirsdag.

Gode nyheter serverte også Elkjøp (ikke med i IT-indeksen) som kom med tredjekvartals-tallene i morgentimene i dag. Selskapet viste at det har lykkes i satsingen på det svenske og danske marked og la frem et meget godt resultat for tredje kvartal. Elkjøp-aksjen var opp 11 kroner til 256 kroner tirsdag, tilsvarende 4,49 prosent.

Context Vision falt med 11 kroner tirsdag og ble børstaper blant IT-aksjene tirsdag. Det var likevel lite dramatikk i dette, tatt i betraktning at selskapet var børsvinner mandag med en oppgang på hele 18 kroner. Samme tendens synes også hos Norman Data Defence, som var opp kraftig i mandag, mens selskapet var å finne blant taperne tirsdag.

Aktiviteten var høy på Oslo Børs tirsdag, og totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1640,6 millioner kroner,.

Til toppen