FORBRUKERTEKNOLOGI

To kommuner har lagt ned forbud mot 22.500 datamaskiner fra Acer

Alle skolelever i Bergen som benytter Acer ChromeBook Spin blir bedt om å legge igjen datamaskinene på skolen etter at en skolePC tok fyr i Sandnes kommune. 

En Chromebook Spin 11 fra Acer. Illustrasjonsfoto.
En Chromebook Spin 11 fra Acer. Illustrasjonsfoto. Foto: Acer
5. nov. 2019 - 10:30

Sandnes kommune la ned forbud mot å ta med seg maskinene hjem i forrige uke.

Bergen kommune har 4 500 maskiner av modellen som tok fyr, mens Sandnes har 18 000 maskiner. 

– Vi gjør dette som et sikkerhetstiltak og vil komme tilbake med ny informasjon straks det foreligger. Vi er innforstått med at dette får uheldige konsekvenser for elevene og skolene, men vi forventer at dette avklares raskt, sier direktør Marius Arnason Bøe for Etat for skole i Bergen kommune i en pressemelding. 

Begge kommunene er i dialog med leverandøren. Arnason Bøe sier til digi.no at Acer er i dialog med egen produsent i Tyskland for å komme til bunns i hendelsen. Kommunen har totalt rundt 30 000 skolelever – maskinparken består av Chromebooks og PCer fra flere ulike leverandører. 

Spin 11 ble lansert i 2017 og er en modell som skal være spesielt tilpasset den tøffe behandlingen i skolen. 

Vis mer

Maskinene har en såkalt MIL-STD 810G-sertifisering – som er en amerikansk, militær standard for produkter som skal tåle en ekstra trøkk. 

Ifølge Acer skal maskinen tåle fall fra høyder på opptil 122 centimeter, takket være forsterket kabinett og støtdempende gummi rundt tastaturet. 

Chromebook Spin 11 har en skjerm som kan vris helt rundt, derav navnet. Du kan eksempelvis vri skjermen rundt til baksiden, og på den måten bruke maskinen som et nettbrett, skrev digi.no da vi omtalte Chromebooken i 2017.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.