Tøff japansk konkurranse for Nokia og Ericsson

Det kan bli tøft for Nokia og Ericsson når tredje generasjons mobiltelefoner kommer. Japanske produsenter er i tet og ligger et helt år foran når tredjegenerasjon-mobilene kommer ut på markedet.

Japanerne ligger i langt fram løypa når det gjelder mobiltelefoner, og kan true de store nordiske som Nokia og Ericsson. Dette mener forskningssjefen i Ericsson, Bernt Ericson.

På et møte arrangert av den svenske stor-banken Svenska Enskilda, fortalte han om de tøffe tidene som kan møte Nokia og Ericsson. - Tidligere har japanerne ikke vært noen trussel for Ericsson, siden de har hatt sin egen standard. Men når neste generasjons telefoner kommer vil japanerne være meget aggressive, forteller Bent Ericson. Det skriver den svenske næringslivsavisen Dagens Industri.

Drivkraften til de japanske produsentene av mobiltelefoner er en stadig økende interesse for mobiltelefoner i Japan. Den største mobiloperatøren NTT Docomo og tjenesten I-mode, som åpner for mobile datatjenester blir brukt av flere og flere. Hele 6,3 millioner japanere har kastet seg over tilbudet og det kommer hver uke 210 000 nye abonnenter, skriver Dagens Industri.

Les mer om Japansk mobiltelefoni:


Kan få ny europeisk mobilgigant
Satser sterkt på fremtidens mobiltelefoni
Japansk støtte til Symbian

- Dette er en enorm feedback som gir en drivkraft for å utvikle nye tjenester. Markedet er så enormt og produsentene av telefonene får et enormt forsprang, sier Ericson.

Når det gjelder tredjegenerasjons mobiltjenester vil NTT Docomo alene bruke ufattelige 45 milliarder kroner på å oppgradere fra annengenerasjon. Konkurrentene skal også investere store summer i tredjegenerasjons mobiltilbud. Ericson, forskningssjefen i Ericsson mener at utviklingen av dette tilbudet vil gå veldig, veldig fort.

Det finner i dag hele 50 mobilprodusenter i Japan med et godt forsprang på de store Skandinaviske selskapene. Disse kan ifølge Ericson spise kraftig på markedsandelene til Nokia og Ericsson. - Jeg er glad for at Ericsson ikke er like avhengig av mobiltelefonene som før. Jeg håper at Nokia klarer å omstille seg noe, men de sitter i en langt vanskeligere situasjon enn oss, sier forskningssjefen i Ericsson, Bernt Ericson.

Til toppen