RESULTATERFINANS

Tøft for ny ASK-prosjektør

A10 blir navnet på neste generasjons prosjektør fra Ask som er ventet på markedet til høsten. Teknologiske nyvinninger til tross, det nye produktet vil få tøff konkurranse fra Epson når det etter planen skal lanseres til høsten.

Eirik Flaa
12. mai 1998 - 17:12

Ask vil trolig i september måned lansere en ny prosjektørtype kalt A10. Den nye prosjektøren, som er myntet på den øvre del av markedet, vil bli utstyrt med XGA-oppløsning (1024x768) - det samme som selskapets nåværende toppmodell A6+. Forbedringen i A10 ligger i første rekke i lysstyrken som vil være hele 1200 lumen. A6 + opererer med en lysstyrke på 750 lumen.

Det er ennå ikke klart hvilket fysisk format den nye prosjektørene vi få, men den vil være av den "ultraportable" typen - det vil si i samme vektklasse som A4+ og A6+. En kilde som står selskapet nær, antyder overfor digi.no at vekten på A10 vil ligge rundt fem kilo.

Teknologisk sett vil ikke Ask alene kunne skilte med markedsledende ytelse når A10-prosjektøren kommer på markedet. Prosjektørens billedgenerator, eller "engine" som bransjefolk kaller den, blir nemlig kjøpt av Epson.

Epson, som selv utvikler prosjektører, har for vane å holde igjen nye komponenter slik at de beholder et tidsmessig forsprang på teknologien i egne prosjektører. Dette er også tillfellet denne gangen, og selskapet lanserer i disse dager Epson ELP-7300 som har samme ytelse som den kommende Ask-prosjektøren.

Nå skal det sies at en prosjektør inneholder langt mer enn bare billedgeneratoren. Den omkringliggende teknologi er Ask svært dyktig på å optimalisere. Dette er også årsaken til at den kommende Ask-prosjektøren trolig blir noe lettere enn Epsons flaggskip, som er oppgitt å veie 6,2 kilo.

Ask A10 vil trolig ligge svært høyt i pris, tatt i batraktning at gjeldende sluttbrukerpris for Epson ELP-7300 ligger på 15.000 dollar i USA.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.