BEDRIFTSTEKNOLOGI

Toner ned betydningen av SP3 til Windows XP

Microsoft lar nå alle teste Service Pack 3 til Windows XP, men anbefaler Windows Vista i stedet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. des. 2007 - 11:36

Microsoft er i sluttfasen av utviklingen av Service Pack 3 til Windows XP og gjorde i går en testversjon av oppdateringen allment tilgjengelig på denne siden. Riktignok bare på engelsk, tysk og japansk.

I et tilknyttet dokument som beskriver detaljene i servicepakken, antyder Microsoft at den egentlig inneholder lite som ikke tidligere er blitt gjort tilgjengelig. Selskapet viser til Windows Vista for brukere som ønsker ny funksjonalitet.

    Les også:

Den største nyheten, ifølge dokumentet, er at Windows XP SP3 inneholder støtte for NAP (Network Access Protection), en plattform for håndhevelse av policyer. Denne løsningen, som også støttes av Windows Vista og Windows Server 2008, skal sikre at «helsetilstanden» til PC-er er god nok før de gis tilgang til hele eller deler av nettverket.

En annen nyhet er at man ved installasjon av Windows XP med SP3 ikke lenger vil bli bedt om produktnøkkel før etter at installasjonen er ferdig.

Dessuten har brukere som har testet Windows XP SP3 meldt om en viss ytelsesforbedring, men det nevner ikke Microsoft i dokumentet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.