Toner ned XP SP3 for å gi Vista SP1 en sjanse

Microsofts nye servicepakker kan avgjøre om kundene velger bort Vista.

Toner ned XP SP3 for å gi Vista SP1 en sjanse

Microsofts nye servicepakker kan avgjøre om kundene velger bort Vista.

Den tredje servicepakken til Windows XP vil trolig bli ferdig i april. Microsoft kom i går med en oppfrisket versjon av den andre lanseringskandidaten (RC2 Refresh - build 5508). Det skal ikke være gjort større endringer i den oppfriskede utgaven. Hovedhensiktet med denne versjonen er å teste visse forbedringer gjort i Windows Update i forkant av utrullingen av servicepakken.

Den eneste andre nyheten som nevnes, er støtte for HD Audio.

Sammenlignet med den forrige servicepakken til Windows XP, tilbyr den tredje servicepakken alt i alt lite ny funksjonalitet. Den er først og fremst en oppsummering av enkeltstående oppdateringer som Microsoft tidligere har gitt ut. Men i tillegg skal det følge med noe funksjonalitet som gjør det enklere for bedrifter å administrere både XP- og Vista-PCer i samme bedriftsmiljø.

En oppdatering til Windows XP, som gjør Service Pack 3 tilgjengelig via Windows Update, kan lastes ned her.

Mer informasjon om den siste testversjonen finnes på denne siden.

    Les også:

Forbedringsnivået som denne servicepakken legger opp til, er ganske avgjørende for Microsoft Windows-salg.

På den ene siden har selskapet lovet å vedlikeholde Windows XP i flere år framover. Men på den annen side er det ikke ønskelig at Windows XP gjennom servicepakker og oppdateringer får ny funksjonalitet og blir så oppdatert at den vil konkurrere med Windows Vista. Trolig skal det ikke så mye til før en enda større gruppe bevisst velger å beholde Windows XP.

Den kritiske faktoren er Service Pack 1 til Windows Vista. Denne er tilgjengelig nå for alle med blant annet engelsk utgave av operativsystemet. Mange bedrifter vil først nå vurdere om de skal oppgradere til Windows Vista, men da må servicepakken svare til forventningene. Det har vært ganske bred enighet om at Windows Vista var uferdig da det ble lansert. Med servicepakken har Microsoft sjansen til å vise hva Windows Vista virkelig er god for.

Om kundene mener at Microsoft har tatt vare på muligheten, vil vise seg i månedene som kommer. Da bør mange bedrifter som til nå har sittet på gjerdet, kunne ta en avgjørelse.

Til toppen