TONO stoppet student-TV´n

Studentenes TV-stasjoner rundt om i landet har det siste halvåret jobbet med å sette opp en felles TV-tjeneste på nettet. Prøvesendingene skulle starte denne uken, men så ringte TONO...

Studentenes TV-stasjoner rundt om i landet har det siste halvåret jobbet med å sette opp en felles TV-tjeneste på nettet. Prøvesendingene skulle starte denne uken, men så ringte TONO...

Student-TV'n i Trondheim hadde planer om å få med seg andre frivillige student-TV-skapere i blant annet Oslo, Bergen og Stavanger for å starte en felles Internett-kanal for programutveksling.

Planen var at prøvesendinger skulle i gang i Trondheim denne uken, men slik gikk det ikke.

- Vi har server og alt annet som trengs, og får bruke Uninetts nettverk. Men TONO krever at vi betaler 5.000 kroner per måned per påbegynt time med programinnhold, og det har vi ikke mulighet til å betale, sier Trond Tønder i Student-TV´n i Trondheim.

Han mener det er dypt urettferdig at de skal belastes med 5.000 kroner per påbegynt time for bare bakgrunnsmusikk , mens nettradio bare må betale 500 kroner per påbegynt time programinnhold.

- Det er horribelt at det skal være så store forskjeller, sier han til digitoday.

Samarbeidet skulle gå på utveksling av programinnhold, med mål om å opprette et nettsted for Student-TV Norge.

Noen av aktørene, som skal være med, er avhengige av nettet for å kunne lage TV, forteller redaktør Erik Vold.

- Vi er så heldige å kunne sende på TV Trøndelags nett, og selv de betaler bare 4.000 kroner i året, sier han.

- Vi har veldig respekt for det arbeidet TONO gjør med å beskytte rettighetshavere. Men når vi bare bruker fem minutter med bakgrunnsmusikk i måneden, men må betale for én time, så blir det til at de noen og 40 frivillige medarbeiderne her må betale for å få sendingene ut på nettet. Hvis vi har for eksempel 100 seere på et program, så vil det koste 50 kroner per seer, per måned, sukker Vold.

Han mener denne politikken kan komme til å skade alle idealistiske organisasjoner som kunne tenke seg å lage TV-innhold på nettet og håper TONO finner andre løsninger før de sluttfører prosjektet med å finne riktige tariffer for web-TV.

Til toppen