KARRIERE

Tony Blair rekrutterer på pub

Den britiske regjeringen har spurt seg selv hvor de arbeidsledige oppholder seg mest og kommet til samme konklusjon som briter flest: På public houses - i Norsk Språkråd bedre kjent som pøbber. Sammen med "partyfellene" foreslår følgelig statsministeren å plassere ut 10.000 jobbsøk-kiosker blant brisne briter.

Øystein Kvistad
10. nov. 1999 - 13:34

Alt i alt skal den britiske arbeidsmarkedsetaten utplassere 10.000 datakiosker på puber og andre godt besøkte steder, som supermarkeder, biblioteker og legekontorer, skriver London-avisen Evening Standard.

Internettkioskene, som blir utstyrt med berøringsskjermer, skal tilby oppdaterte lister over hvilke jobber som til enhver tid er ledige, samt kurs- og uttdanningstilbud.

David Blunkett opplyser at den britiske arbeidsmarkedsetaten ukentlig plasserer over 1.000 mennesker i nye jobber - ene og alene basert på stillingsannonser vist på Internett.

- Det er likevel mye å gjøre på dette området. Vi må ta utfordringen og utplassere 10.000 datakiosker der folk ferdes, mener Blunkett ifølge Evening Standard, som ser på idéen som en naturlig konsekvens av finansminister Gordon Browns uttalte mål om å nå tilnærmet full sysselsetting.

Det er et økende antall ledige jobber i den britiske økonomien - omlag 750.000 - mens arbeidsledigheten er i ferd med å falle til rekordlavt nivå.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra