RESULTATERFINANS

Toppmann fra Motorola skal snu Dell

Michael Dell sliter i motbakke, og har trolig betalt dyrt for å sikre seg Motorolas toppspiller.

19. feb. 2007 - 08:38

Michael Dell er tilbake i førersete etter to år med problemer for selskapet som veldig lenge så ut til å være uslåelige. Dell hadde inntil for to år siden en nesten helt linjær vekst fra studentrommen til Micahel Dell og hadde blitt størst, men problemer med blant annet kundestøtte i USA og vekst i mindre rike land har rokket selskapet og deres tro på direktesalgs-modellen.

Allerede nå kommer de første resultatene etter at Dell overtok: Et av svarene til herr Dell er åpenbart agressiv rekruttering av virkelige toppfolk. Før helgen ble det kjent at Dell hadde sikret seg toppsjefen i elektronikk-produsenten Solectron, men så melder selskapet om en viktigere ansettelse:

Dell har sikret seg sjefen for verdens nest største mobiltelefon-produsent, Motorola. Ron Garriques ledet inntil fredag Motorolas mobiltelefon-divisjon. Garriques har snudd Motorola og hjulpet selskapet tilbake på offensiven med blant annet de syltynne Razr-mobilene.

Dell vil at han skal gjenta jobben - Garriques skal samle og lede absolutt alt Dells arbeide med konsumentmarkedet, den delen av PC-marked som har vokst fortest de siste årene. Dell er forholdsvis svake i konsumentmarkedet - bare 20 prosent av deres maskiner går til privatkunder.

Dell har ikke offentliggjort hva de har lovet Garriques for å hoppe over.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.