MASTER OF CYBER SECURITY

Torstein er blant de ni beste i Master of Cyber Security 2018: – IT-sikkerhet er som et spill

Torstein Mauseth, Penetration Tester & Incident Responder hos Netsecurity i Kristansand, er foreløpig blant de ni beste i Master of Security-konkurransen som digi.no er med på å arrangere.
Torstein Mauseth, Penetration Tester & Incident Responder hos Netsecurity i Kristansand, er foreløpig blant de ni beste i Master of Security-konkurransen som digi.no er med på å arrangere. (Foto: Privat.)

Torstein Mauseth jobber som Penetration Tester & Incident Responder hos Netsecurity i Kristiansand.

Han er en av de ni som ligger helt på topp med alt rett etter å ha fullført del 2 av Master of Cyber Security-konkurransen – som arrangeres av HackCon Cyber Security Challenge Team i samarbeid med Digi.noEvry og Norsis. 

Konkurransen avsluttes klokken 23:00 10. februar 2018.

– Hvorfor deltar du i Master of Cyber Security?

– Jeg har alltid vært interessert i IT-sikkerhet, samtidig som jeg ser etter variasjon og utfordringer i arbeidsdagen. Ingenting er så gøy som å jobbe med hobbyen, sier Mauseth til digi.no.

Vil reise til Defcon

Dessuten har han lyst til å dra til Defcon, forteller han. 

 –  Hvorfor ønsker du å dra til Defcon?

– Defcon er en av verdens største hackersamlinger med over 10.000 deltakere. I hovedsak «security researchers» og hackere med bakgrunn fra alle slags miljøer som samles på en plass med en felles interesse, hvor du har mulighet til å lære av og bli kjent med dem.

– Den største forskjellen mellom Defcon og andre samlinger er at Defcon er en offentlig støttet fest for en haug av kule folk. Det er noe som må bare oppleves!

Dataelektroniker med sertifiseringer

Mauseth har fagbrev som dataelektroniker, og forteller at han har bedrevet en stor mengde studering og «labbing» på egen hånd.

– I tillegg har jeg flere sikkerhetsrelaterte sertifiseringer, forteller han.

På oppfordring fra digi.no sender Mauseth oss listen over hans sertifiseringer: 

  • GXPN – Exploit Researcher and Advanced Penetration Tester
  • GCIH – Certified Incident Handler
  • PCNSE6 – Palo Alto Networks Certified Network Security Engineer6
  • CCNA – Routing & Switching

–  CCNA var den første, en sertifisering som gir deg en fantastisk bra forståelse for hvordan et nettverk henger sammen og hvordan applikasjoner oppfører seg, sier Mauseth.

Jakten på Norges beste sikkerhetsekspert

 På sikkerhetskonferansen Hackcon den 15. februar 2018 skal Norges råeste sikkerhetsekspert kåres, og digi.no er med på å arrangere konkurransen. Nå er tredje og siste del av konkurransen klar.

Konkurransen er åpen for alle via internett, og del tre er er igang.

Alle delkonkurransene må være gjennomført senest 10. februar 2018, kl 23:00.

Konkurransen  består av tre konkurranser med 25 spørsmål – altså totalt 75 spørsmål. Vanskelighetsgraden vil øke i hver konkurranse, og vinneren vil motta 20.000 kroner i premie.

I tillegg vil vinneren kunne smykke seg med tittelen «Master of Cyber Security». Alle deltakere som får 90 % måloppnåelse eller mer vil også få et diplom som bevis på at du har høy kunnskap innenfor kybersikkerhet.

Får betalt for datainnbrudd

– Kan du fortelle litt om din arbeidshverdag?

– Jeg jobber under Red-team avdelingen i Netsecurity, hvor arbeidsoppgavene går med på å bevise forretnings risiko i IT-systemer, fysiske og menneskelige løsninger, sier Mauseth.

– Det jeg snakker om er penetrasjonstesting mot nettverk og tjenester og applikasjoner, social engineering som phishing/vishing og informasjonsinnsamling og en rekke andre angrepsmetoder. 

Han forteller at normal arbeidsuke er å jobbe med datainnbrudd.

– IT-sikkerhet er som et spill

 – Hva syns du er så spennende med IT-sikkerhet?

– For meg kan IT-sikkerhet fint sammenlignes med et spill: Jeg er alltid ut etter å komme meg til neste nivå, finne løsninger og passere utfordringer, skriver Mauseth.

– Forskjellige oppgaver har forskjellige type løsninger, noe som gir en stor variasjon på hverdagen.

– IT-sikkerhet er knyttet til så mye forskjellig elektronikk, noe som gjør at vi har verdens største lekeplass!

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen